Recai Kutan cenaze töreni belli oldu - Haber Jet

Recai Kutan cenaze töreni belli oldu

Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan 94 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ardından Recai Kutan cenaze töreni belli oldu. Ankara'da son yolculuğuna uğurlanacak olan Kutan'ın cenaze törenine pek çok isim katılacak.

Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan 94 yaşında bugün hayatını kaybetti. Recai Kutan’ın vefatı sonrası cenaze töreni detayları merak ediliyor. Yarın Ankara’da son yolculuğuna uğurlanacak Kutan’ın cenaze töreni belli oldu.

RECAİ KUTAN CENAZE TÖRENİ

Saadet Partisi’nin yaptığı açıklamaya göre Recai Kutan cenaze töreni belli oldu.

Recai Kutan’ın cenaze namazı yarın, 8 Ekim 2024 Salı günü, öğle namazına müteakip Ankara Karşıyaka Ahmet Efendi Camii’nde kılınacak.

Cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Recai Kutan için taziyeler bugün Saadet Partisi Genel Merkezi’nde kabul ediliyor.

Recai Kutan cenaze töreni

RECAİ KUTAN CENAZE NAMAZI NE ZAMAN, NEREDE?

Recai Kutan cenaze namazı 8 Ekim 2024 Salı günü öğle namazına müteakip Ankara Karşıyaka Ahmet Efendi Camii’nde kılınacak. Ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedilecek.

Recai Kutan cenaze töreni ne zaman, nerede

RECAİ KUTAN KİMDİR?

5 Nisan 1930 yılında Malatya’da doğan Recai Kutan, 1952 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’ni tamamladı.

Mezun olmasının ardından 1969 yılına kadar Devlet Su İşleri’nde görev aldı. Buradaki görevini bırakmasının ardından 1969 yılında Türk Mühendislik Müşavirlik Anonim Şirketi’ni kurdu.

İlgili Haberler

1974-1980 yılları arasında Milli Selamet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Necmettin Erbakan’ın en yakın çalışma arkadaşlarından, Milli Görüş Hareketi’nin ileri gelenlerinden biriydi.

Recai Kutan kimdir

1977 seçimlerinde MSP’den Malatya milletvekili, 1977 koalisyon hükümetinin imar ve iskan bakanı olarak göreve geldi. 12 Eylül Darbesi’nin ardından diğer MSP yöneticileriyle 9 ay kadar hapis yattı.

1983’te Refah Partisi’nin genel başkan yardımcısı ve ardından Refah Partisi Malatya milletvekili olarak meclise girdi. 1996-1997 yılları arasında 54. Hükümet’te enerji ve tabii kaynaklar bakanı olarak görev aldı.

Refah Partisi’nin kapatılmasıyla açılan Fazilet Partisi’nde genel başkanlığa seçildi. 1999 genel seçimleri sonucunda Meclis’e girdi.

2001 yılında Fazilet Partisi’nde kapatılınca açılan Saadet Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı ve genel başkanlık görevini üstlendi.

Recai Kutan cenaze töreni

11 Mayıs 2003’te ise Necmettin Erbakan’a görevini devretti. Erbakan’ın istifasının ardından tekrar seçimle bu göreve gelen Kutan, 3. Olağan Kongrede görevini bu sefer Numan Kurtulmuş’a devretti.

İyi derecede İngilizce, Arapça, Fransızca biliyor. Evli ve üç çocuk babasıdır.

GündemPolitika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir