Nike Türkiye’den çekiliyor mu? Online satışları kapatması kafalarda soru işareti yarattı - Haber Jet

Nike Türkiye’den çekiliyor mu? Online satışları kapatması kafalarda soru işareti yarattı

Nike, Türkiye'deki online satışlarını geçici olarak askıya aldığını duyurdu. Gümrük mevzuatında yapılan son değişikliklerin tüketici deneyimini olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle alınan bu karar, şirketin Türkiye pazarından çekilip çekilmeyeceği sorularını gündeme getirdi.

Dünyaca ünlü spor giyim markası Nike, Türkiye’deki online satışlarını durdurma kararı aldı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, bu kararın arkasında Türkiye gümrük mevzuatında yapılan son değişiklikler bulunuyor.

NIKE TÜRKİYE’DEN ÇEKİLDİ Mİ?

Nike, Türkiye’deki tüketicilerine yönelik yaptığı açıklamada, Türkiye gümrük mevzuatında son dönemde yapılan değişikliklerin, özellikle yurt dışından gelen ürünler üzerindeki yeni vergi düzenlemelerinin, alışveriş sürecine olumsuz etkilerini incelediklerini belirtti. Nike bu süreci incelerken Türkiye’den çekilmedi ancak online satışları askıya alma kararı verdi.

Peki ne olmuştu?

Gümrük mevzuatında yapılan düzenleme kapsamında, yurt dışından yapılan alışverişlerde gümrüksüz işlem sınırı 150 Euro’dan 30 Euro’ya düşürüldü. Bu durum, ithal ürünlerin fiyatlarını yükseltirken, teslimat sürelerini de uzatabilecek potansiyel sorunları beraberinde getiriyor.

NIKE ONLINE SATIŞ NEDEN DURDURULDU?

Nike yetkilileri, bu belirsizlik ortamında tüketicilere siparişlerinin zamanında ve sorunsuz bir şekilde ulaşmasını garanti edemedikleri için, Türkiye’den verilen online siparişleri geçici olarak durdurduklarını ifade etti. Şirket, müşterilerinden özür dilerken, durumun çözümü için çalışmalara devam ettiklerini ve konuyla ilgili güncellemeleri paylaşacaklarını belirtti.

İlgili Haberler

Nike Türkiye den çekiliyor mu

NIKE TÜRKİYE’DEN ÇEKİLİYOR MU, ÜRÜNLER NASIL SATILACAK?

Tüketiciler, Nike ürünlerine Türkiye’deki fiziksel mağazalarından ve perakende satış ortaklarından ulaşmaya devam edebilirler. Ancak online platformlardaki satışların ne zaman yeniden başlayacağına dair bir bilgi verilmedi. Bu durum, Nike’ın Türkiye pazarından tamamen çekilebileceği yönünde spekülasyonlara yol açtı, ancak şu ana kadar bu yönde resmi bir açıklama yapılmadı.

Nike online satış

GündemEkonomi

Nike Türkiye’den çekiliyor mu? Online satışları kapatması kafalarda soru işareti yarattı” haberine 7 yorum yapıldı.

  • selda selda

    daha neler oalcak neler ya

    Yanıtla
  • Osman Osman

    NİKE TÜRKİYEDEN ÇEKİLİYOR MU CİDDEN??? Yani bu çok garip bir durum markanın türkiyeden çekilmesi ne demek bu bi lüx marka da değil

    Yanıtla
  • Aslı Aslı

    Nike Türkiye’den çekiliyor mu

    Yanıtla
  • Deniz Deniz

    Önce online sonra fiziksel olarak yavaş yavaş hepsi gider gibi

    Yanıtla
  • Zehra Zehra

    bu online alısverise gelen sınırın saçmalığı!? Nike Türkiye’de onlinedan çekildi ama mağazalarda satış devam edecek yakında mağazalarda kapanır eminim

    Yanıtla
  • Dilara Karataş Dilara Karataş

    Yakında adidas puma da kapanır

    Yanıtla
  • Hande Hande

    Alışveriş üst limitinin 30 euro olması çok saçma!!

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir