Mustafa Özcan Fethullah Gülen'in yerine geçebilir - Haber Jet

Mustafa Özcan Fethullah Gülen’in yerine geçebilir

FETÖ terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in ölümünün ardından yerine geçecek isimler gündeme geliyor. İddialar odağındaki isimler arasında FETÖ terör örgütünün İstanbul ve Balkan ülkeleri imamlığı görevlerini yapan isim olan Mustafa Özcan yer alıyor. Mustafa Özcan kimdir, kaç yaşında soruları merak ediliyor.

Fethullah Gülen’in ölümün ardından örgütün başına geçecek isimler konuşuluyor. Gündeme gelen isimler arasında Mustafa Özcan’da bulunuyor. Mustafa Özcan kimdir, kaç yaşında, nerede yaşıyor soruları merak ediliyor.

MUSTAFA ÖZCAN KİMDİR?

1951 yılında Kütahya’nın Gediz ilçesinde doğan Mustafa Özcan, FETÖ terör örgütünün üst düzey yöneticileri arasında yer alıyor.

1975 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde vaizliğe başlayan Özcan, 1977’de müftü yardımcısı olarak atandığı İzmir’de Fethullah Gülen ile tanıştı.

1992’de vaiz olarak görevlendirildiği Kartal’da aynı zamanda örgütün İstanbul İmamlığı”nı yaptı. Kısa sürede örgüt yapısı içinde yükselen Özcan, daha sonra “hususi hizmetler” kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamlığı, ardından da Balkan ülkeleri imamlığı yaptı.

Mustafa Özcan kimdir

Gülen’in ilk öğrencilerinden olması nedeniyle 2003’te Türkiye İmamı oldu. 2006 yılında Diyanet İşleri Başkanlığındaki görevinden emekli olmasının ardından Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi. Buradaki görevinde Türkiye’deki para havuzunu kontrol etti.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı kırmızı bültenle aranan kategorisinde yer alıyor.

FETÖCÜ Mustafa Özcan nerede

FETÖCÜ MUSTAFA ÖZCAN NEREDE?

FETÖ çatı iddianamesinde adı geçen isimlerden olan Mustafa Özcan, Fethullah Gülen’de hayattayken adı sık sık yerine geçebilecek isimler arasında yer alıyordu. Gülen’in talebelerinden ve ondan sonra gelen ikinci isim olduğu ve mütevelli heyetinden olduğu belirtiliyor.

FETÖ’nün operasyon ekibi içerisinde yer alan Fetöcü Mustafa Özcan’ın “Türkiye imamı-örgütün ikinci adamı” olarak faaliyet gösterdiği, örgütün elindeki ekonomik kaynakların yönetiminden sorumlu olduğu biliniyor. Mustafa Özcan’ın ABD’de bulunduğu düşünülüyor.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir