Muş ve Bitlis'in il sınırlarının değişmesinin ardından bir şehre yeni bir köy eklendi - Haber Jet

Muş ve Bitlis’in il sınırlarının değişmesinin ardından bir şehre yeni bir köy eklendi

Bitlis Ahlat ilçesinin Alakır Köyü sakinlerinin, sınırda uyuşmazlık olduğu iddiasıyla açtığı dava yerinde keşifler yapılması ve tanıkların dinlenmesinin ardından sonuçlandı.

2 yıl süren hukuk mücadelesinin sonucunda Muş ve Bitlis’in sınırları değişerek Bitlis’e bağlı Alakır Köyü, Arı Köyü’nden yaklaşık 270 bin dönüm alanını bünyesine kattı.

MUŞ VE BİTLİS’İN YENİ SINIRLARI BELİRLENDİ

Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Alakır Köyü sakinleri, Muş Bulanık ilçesinin Arı Köyü ile mera alanı sınırında yaşadığı uyuşmazlık sorununu mahkemeye taşıdı.

Muş bitlis köyleri değişti mi alakar arı köyü sınırları neden değişti

2 yıl süren dava keşiflerin yapılması ve tanıkların dinlenmesi sonucu Ahlat Asliye Hukuk Mahkemesi’nde alınan karara göre; Bitlis’e bağlı Alakır Köyü, Arı Köyü’nden yaklaşık 270 bin dönüm alanını bünyesine katarak sınırlarını genişletti.

BİTLİS SINIRLARI GENİŞLEDİ Mİ?

Davayı kazanmanın mutluluğunu yaşayan Bitlis’e bağlı Alakır Köyü muhtarı Derih Doğan gazetecilere açıklama yaptı.

“Yaklaşık 2 yıl önce Bitlis ile Muş arasında bulunan sınır için anlaşmazlık yaşandı. Bu bölge için Ahlat Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtık. 2 yılı aşkın süren davayı kazandık. Bin 270 dönüm il sınırına katmış olduk. Aramızda tampon bölge olan bu alanı Ahlat sınırlarına kattık. Böylece hem köy hem de ilçe sınırımızı genişletmiş olduk. Bu davanın lehimize sonuçlanmasından dolayı oldukça mutluyuz.”

Alakır ve Arı Köyleri ahlat sınırları değişti

MUŞ’UN İL SINIRLARI 2024 YILINDA DEĞİŞMİŞ OLDU

Alakır Köyü’ne Arı Köyü’nden yaklaşık bin 270 dönüm arazinin eklenmesinin ardından Muş’un sınırları azaldı.

BİTLİS ALAKIR KÖYÜ SINIRLARI DEĞİŞTİ

Davanın kazanılmasıyla birlikte Bitlis’in Ahlat ilçesinin Alakır Köyü sınırları 270 dönüm büyüdü. Davanın Avukatı Muhammed Akif Koçak, büyük bir keşif yaptıklarını belirterek;
“Alakır köyü sakinlerinin karşı sınır köy olan Bulanık’a bağlı Arı Köyü ile sınır uyuşmazlığıyla ilgili hukuk büromuza başvuruda bulundular. Bizde köy sakinleriyle birlikte Ahlat’ta bir tapu sınırının, köyün sınırının değişimi için bir dava açtık. Bu dava yaklaşık 2 yıl sürdü.

ahlat ilçe mi neden sınırları değişti

Mahkeme heyetiyle beraber gerek Alakır Köyü gerekse karşı davalı olan köy ve karşı köylerle beraber büyük bir keşif yaptık. Bu keşif neticesinde tanıklar dinlendi. Komşu köyler dinlendi.

Yaklaşık 2 yılın sonunda mahkeme haklı olduğumuzu ilanına ekleyerek karar veri. Böylece mahkeme kararı kesinleşti. Netice itibariyle Ahlat sınırları bin 270 dönüm büyüdü. Bu sınırları Muş ilinden almış olduk.

köy sınırları değiştir mi

Güzel bir mahkeme süreci yaşadık. Gerek Alakır Köyü gerekse Arı köyü sakinleri tarafından hukuka ve hukukun üstünlüğüne güvenerek verilen karar saygı duyuldu. Bu karar neticesinde hem Ahlat ilçemizin hem Bitlis’in sınırları büyüyerek, özellikle mera alanında çiftçilere büyük bir katkı sağlayacak güzel bir netice almış olduk” açıklamasında bulundu.

Gündem

Muş ve Bitlis’in il sınırlarının değişmesinin ardından bir şehre yeni bir köy eklendi” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Koray Saraf Koray Saraf

    Çok iyi olay çabalamışlar 2 sene boyunca

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir