MHP'nin 154 kişilik listesi Meclis'te gündeme geldi: "Bu bir fişlemedir" - Haber Jet

MHP’nin 154 kişilik listesi Meclis’te gündeme geldi: “Bu bir fişlemedir”

MHP, Sinan Ateş davasına 'suçtan zarar gören' olarak müdahillik talebinde bulunmak için mahkemeye dilekçe verdi. Dilekçede mahkemeye çağrılmasını istediği 154 kişinin ismine yer verildi. MHP'nin 154 kişilik listesini CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır Meclis gündemine getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Başarır, MHP’nin Sinan Ateş davasına katılmak için mahkemeye sunduğu dilekçede yer alan 154 kişilik listeyi Meclis gündemine taşıdı.

MHP’NİN 154 KİLİŞİK LİSTESİ NE?

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Terkoğlu’nun yazdığı MHP’nin 154 kişilik listesi, Sinan Ateş davası üzerine MHP’yi eleştiren siyasetçi, hukukçu ve gazetecilerden oluşan mahkemeye sunduğu liste.

Terkoğlu’nun yazısı sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız liste hakkında, “Türk Devletine siyasi olarak işgalci, ekonomik olarak sömürgeci, kültürel olarak asimilasyoncu iftirasını atan bölücü hainlerle seçimler dahil her türlü yol arkadaşlığı yapan gazeteci, akademisyen gibi sıfatlar taşıyan etki ajanlarının Ülkücü – Milliyetçi Harekete karşı sergiledikleri saldırgan tutumu dikkatle izliyoruz.” diyerek hukuk önünde hesaplaşacaklarını belirtti.

MHP 154 kişilik liste

Listenin ortaya çıkmasının ardından Özgür Özel’de, isim listesini yaptığını düşündüğü iki ismi işaret ederek ” O ikisi, hani bütün örgütün yaka silktiği o ikisi… Hani o ikisi olmadan çağırıp sorun birisine, ne diyormuş o ikisi… O ikisi yazıyor, çiziyor, saldırıyor… ” sözleriyle karşılık verirken MHP lideri Devlet Bahçeli’ye, “bir hesaplaşma olacaksa, biz 154’ümüzle istedikleri gibi hesaplaşsınlar ama siz bir vicdanınızla hesaplaşın yahu!” dedi.

MHP 154 kişilik listesinde kimler var?

Bahçeli ise Özel’in konuşmasında bahsettiği “iki isim” hakkında, “Değil bizim iki ülküdaşımız, tek bir ülküdaşımız bile bunların alayına yetecektir.” açıklamasında bulundu.

Tartışmalar devam ederken CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Meclis’te MHP’nin 154 kişilik listesi hakkında konuştu.

MHP’NİN 154 KİŞİLİK LİSTESİ MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP’li Başarır, söz konusu dilekçe hakkındaki konuşmasında, suç duyurusu olması veya tanık listesi olmadığını belirterek neden mahkemeye böyle bir listenin verildiği üzerinde durdu.

Listedeki isimlerin fişlenip fişlenmediği üzerinde duran Başarır liste hakkındaki düşüncelerini, “Bu bir fişlemedir ve bu insanlar için yarınlar çok sıkıntı olur. En başta bu iktidar bunun hesabını veremez bu 154 kişiden birinin burnu kanarsa.” sözleriyle tamamladı.

Başarır’a cevap veren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, davayla alakalı elinde bilgi olanların mahkemeye bilgi sunmasından başka bir şey olmadığını ifade etti. Akçay, fişleme veya tehdit söz konusu olmadığını millet vicdanına yapılan bir şikayet olduğunu belirtti.

MHP’NİN 154 KİŞİLİK LİSTESİNDE KİMLER VAR?

Siyasetçilerden Özgür Özel, Deniz Yavuzyılmaz Ali Mahir Başarır gibi pek çok ismin yanı sıra listede pek çok gazeteci, hukukçu, araştırmacı ve akademisyen yer alıyor. Ayrıca Hanefi Avcı ve Sinan Ateş’in arkadaşı Ömer Zengin’de listede olan isimler arasında.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir