Mehmet Şimşek'in 'güneşlenme vergisi' videosu yapay zekayla oluşturuldu - Haber Jet

Mehmet Şimşek’in ‘güneşlenme vergisi’ videosu yapay zekayla oluşturuldu

Sosyal medyada Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 'Güneşten de vergi almamız gerekiyor' sözlerini söylediği bir videosu gündem olurken Hazine ve Maliye Bakanlığı içeriğin yapay zeka ile oluşturulduğuna dair açıklama yaptı. Videoda Bakan Şimşek'in görüntüsü üzerine kendi sesiyle eklenen konuşmalar yapay zeka ile üretildi.

Bakan Şimşek katıldığı bir televizyon yayınına ait görüntülerin üzerine yapay zeka ile ses olarak ‘Güneşten de vergi alınacak’ açıklaması eklendi. Bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından açıklamanın gerçek olduğuna inanılmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı sahte içeriğe dair açıklama yaptı.

GÜNEŞLENME VERGİSİ GERÇEK Mİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bir yayınındaki açıklamalarına yapay zekayla eklenen güneşlenme vergisi açıklaması gerçeği yansıtmıyor. Ses, Şimşek’in sesi kullanılarak yapay zeka ile oluşturuldu.

Mehmet Şimşek güneşlenme vergisi gerçek mi? Güneşlenme ve denize girme vergisi alınacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ise konuya ilişkin açıklama yaptı.

Sayın Bakanımızın konuk olduğu bir yayına yapay zeka ile seslendirme eklendiği ve vergi konulu gerçek olmayan içeriklerin sosyal medyada paylaşıldığı görülmüştür. Yapay zeka ile oluşturulmuş, gerçek dışı bu tarz içeriklere itibar edilmemesi önemle rica olunur.

Sosyal medyada ve internet mecralarında yer alan Bakan Şimşek’e ait olduğu iddia edilen “güneşlenme vergisi alınacağı” iddiası yapay zekayla hazırlanmıştır, gerçeği yansıtmıyor.

Gündem

Mehmet Şimşek’in ‘güneşlenme vergisi’ videosu yapay zekayla oluşturuldu” haberine 1 yorum yapıldı.

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir