MEB Bakanı Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu yerine Muhammet Bilal Macit atandı - Haber Jet

MEB Bakanı Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu yerine Muhammet Bilal Macit atandı

14 Eylül 2024 Resmi Gazete atamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlandı. Buna göre MEB Bakanı Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu yerine Muhammet Bilal Macit atandı. Muhammet Bilal Macit, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE Teşvikleri Genel Müdürü olarak görev yapmaktaydı.

14 Eylül 2024 Resmi Gazete atama kararına göre Milli Eğitim Bakanlığı Bakanı Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu yerine Muhammet Bilal Macit atandı. Muhammet Bilal Macit, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE Teşvikleri Genel Müdürü olarak görev yapmaktaydı.

MEB BAKAN YARDIMCISI KEMAL ŞAMLIOĞLU KİMDİR?

1978 yılında Rize’de doğan Kemal Şamlıoğlu, 1999 yılında meslek hayatına başlayarak kamu ve özel sektörde eğitimci olarak çalıştı.

İnsan kaynakları, işletme ve bütçe yönetimi üzerine görevler yürüttü. Milli Eğitim Bakanlığı’nda Daire Başkanı görevini sürdürdü.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde Genel Sekreter pozisyonunda görev aldı.

Akademik alanda Tanzimat Yeniliğinin Retorik Problemleri ile Asallaşan Şiir: Makine ve İnsan İsmet Özel kitabı bulunuyor.

Ayrıca pek çok ulusal ve uluslararası dergilerde sosyal bilimler üzerine makale, inceleme, eleştiri türünde yazıları bulunmakta.

Evli ve üç kız çocuğu babası olan Şamlıoğlu, iyi derecede İngilizce bilmekte.

Kemal Şamlıoğlu kimdir

MUHAMMET BİLAL MACİT KİMDİR?

11 Eylül 1984 İstanbul’da doğan Muhammet Bilal Macit, 2008 yılında Sabancı Üniversitesi Toplumsal ve Siyasal Bilimler bölümünden mezun oldu.

Lisans eğitimi devam ederken aynı zamanda ABD’de Boston Üniversitesi’nde Avrupa Politikaları ve Medya ve Siyaset İlişkileri üzerin dersler aldı.

İlgili Haberler

Yüksek lisans eğitimini İngiltere’de Brunel Üniversitesi’nde İşletme üzerine tamamladı. Ardından King’s College London Üniversitesi’nde kamu politikaları üzerine yüksek lisansını 2010 yılında bitirdi.

Doktora çalışmalarını ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı.

Bir dönem THY’de çalıştı. 24. Dönem İstanbul Milletvekili olan Macit, 2016-2018 yılları arasında Savunma Sanayii Başkanlığı ve İstanbul Ticaret Odası ortaklığında kurulan Teknopark İstanbul’da Genel Müdür olarak görev yaptı.

Ağustos 2018 yılından 14 Eylül 2024 Resmi Gazete kararıyla MEB Bakan Yardımcılığı görevine atanana kadar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü görevini yürüttü.

Evlidir.

Muhammet Bilal Macit kimdir

14 EYLÜL 2024 RESMİ GAZETE ATAMA KARARLARI

14 Eylül 2024 Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yapılan atama kararları belli oldu. MEB, MSB ve Sağlık Bakanlığı Bakan yardımcılarından 3 isim yerine atamalar yapıldı.

MSB Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi yerine Musa Heybet, Sağlık Bakanı Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz yerine Yasin Ayfer Koç ve MEB Bakanı Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu yerine Muhammet Bilal Macit atandı.

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir