McDonalds'ın Instagram hesabı hacklendi, Grimace token duyurusunun siber saldırı olduğu ortaya çıktı - Haber Jet

McDonalds’ın Instagram hesabı hacklendi, Grimace token duyurusunun siber saldırı olduğu ortaya çıktı

McDonalds hacklendi! Şirketin resmi Instagram hesabı hackerlar tarafından ele geçirildi. Grimace token çıkardığı sanılan McDonalds'ın hacklendiği anlaşıldığında coin değeri aniden düştü.

McDonald’s Instagram hesabından yapılan bir paylaşımda, Solana ağında “GRIMACE” adlı bir memecoin’in tanıtımı yapıldı.

Kısa sürede geniş bir yatırımcı kitlesinin ilgisini çeken bu paylaşım, aslında bir hacker operasyonunun parçasıydı.

macdonalds siber saldırı

MCDONALDS HACKLENDİ Mİ?

McDonald’s’ın Kıdemli Pazarlama Direktörü Guillaume Huin’in resmi X/Twitter hesabından GRIMACE token’ının tanıtımını yapması dikkat çekmişti.

Bu paylaşım, yatırımcıların ilgisini çekerken aynı zamanda McDonald’s’ın Instagram hesabında da benzer bir duyuru yer aldı.

Paylaşımda “Solana üzerinde bir McDonald’s deneyi: $GRIMACE” ifadesi kullanıldı ve gönderi kısa sürede büyük ilgi gördü, binlerce beğeni topladı. Ama bu duyurunun bir hacker saldırısı olduğu kısa süre içinde anlaşıldı.

mcdonalds GRIMACE token

Hackerlar McDonald’s Instagram hesabını ele geçirerek bu sahte duyuruyu yayımlamıştı.

İlgili Haberler

Yapılan paylaşım, yaklaşık bir saat boyunca hesapta kaldı ve bu süre zarfında GRIMACE token’ının piyasa değeri hızla yükseldi.

100 bin dolardan başlayan piyasa değeri, sadece birkaç dakika içinde 20 milyon dolara ulaştı. Ancak durumun fark edilmesi ve hesabın geri alınmasıyla token’ın değeri hızla düşüşe geçti ve 1 milyon doların altına indi.

mcdonalds 700 bin dolar

MCDONALDS KİM HACKLEDİ?

Hintli hackerların saldırısı sonrasında McDonald’s yetkilileri hızla harekete geçerek hem Instagram hesabını geri aldı hem de ilgili paylaşımları kaldırdı.

Şirket bu olayın ardından yaptığı açıklamada, GRIMACE token’ının tanıtımının tamamen bir siber saldırı sonucu gerçekleştiğini ve şirketin böyle bir token piyasaya sürmediğini belirtti.

Ayrıca hackerların Instagram hesabının açıklama kısmına Hindistan bayrağı ile birlikte “Solana’da verdiğiniz 700 bin dolar için teşekkür ederim” şeklinde bir not bıraktığı öğrenildi.

GündemKripto ParaTeknoloji

McDonalds’ın Instagram hesabı hacklendi, Grimace token duyurusunun siber saldırı olduğu ortaya çıktı” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Ünal Ünal

    Hackleyen tutuklanacak mı

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir