Luçnik kod adıyla Rus ordusuna katılan Türk askeri tarih alanında bir akademisyen - Haber Jet

Luçnik kod adıyla Rus ordusuna katılan Türk askeri tarih alanında bir akademisyen

Rus ordusunda savaşan Türk askeri verdiği röportaj videosu ile gündeme geldi. Türk asıllı olan ve Rus ordusuna katılma sebeplerini verdiği röportajda detaylı bir şekilde açıklayan Luçnik, sosyal medyada büyük bir merak uyandırdı.

Rusya saflarında gönüllü olarak savaşan Türk asıllı bir akademisyenin hikayesi, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Kendini “Luçnik” kod adıyla tanıtan Türk askeri, tarih alanında akademik çalışmalar yaparken, ideolojik bağlılığı nedeniyle Rusya’ya katılma kararı aldı.

rusya ordusunda savaşan türk askeri kim

Luçnik, 2. Dünya Savaşı, Soğuk Savaş ve Balkan savaşları üzerine çalıştığını ve bu bilgi birikimiyle savaşa katılmanın doğal bir adım olduğunu belirtti.

“Ben bir komünistim ve bu benim görevim,” diyen Luçnik, akademik geçmişinden savaş alanına uzanan bu yolculuğu kendi perspektifinden anlattı.

rusya ordusundaki türk kim

RUS ORDUSUNA KATILAN TÜRK ASKERİ KİM?

Luçnik kod adını kullanan Türk askeri, Rusya’nın Donetsk bölgesinde tanık olduğu trajik olayların, onu savaşa katılmaya motive ettiğini ifade etti.

Özellikle sivillere yönelik saldırılardan duyduğu öfkeyle cepheye katıldığını belirten Luçnik, savaşın sadece bir çatışmadan ibaret olmadığını, aynı zamanda ideolojik bir mücadele olduğunu vurguladı.

rusya ordusundaki türk luçnik

İlgili Haberler

Kursk bölgesinde Ukrayna’nın düzenlediği saldırılara karşı mücadele eden Luçnik “Savaşıyorum, sivillere yardım ediyorum ve bu beni mutlu ediyor.” dedi.

Akademik geçmişi ve tarihsel bilgisiyle,savaş stratejilerini daha bilinçli bir şekilde uyguladığını belirten Luçnik, savaşın seyrinde aktif rol oynamaya devam ediyor.

rusya ordusunda savaşan türk asker

RUSYA’DA SAVAŞA KATILAN TÜRK ASKERİNİN VİDEOSU GÜNDEM OLDU

Luçnik verdiği röportaj videosunda, Batı’ya ve özellikle ABD’ye karşı sert eleştirilerde bulunarak, Ukrayna’ya verilen desteğin sadece Rusya’yı zayıflatma amacı taşıdığını söyledi.

ABD’nin, Ukraynalılara verdiği desteğin samimiyetsiz olduğunu ve Rusya’yı zayıflatma hedefiyle hareket ettiğini belirten Luçnik “ABD para ve silah harcıyor, ama Ukraynalıları umursamıyor. Asıl hedef, Rusya’yı zayıflatmak” dedi.

kod adı luçnik olan türk askeri

Luçnik, savaşın zor olduğunu kabul ederken, Rusya’nın güçlü olduğunu ve zamanla bu savaşı kazanacaklarına inandığını vurguladı.

Akademik birikimiyle savaşın stratejik tarafında da yer alan Luçnik, Rusya’nın zaferine olan inancını sık sık dile getiriyor.

GündemDünya

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir