KPSS 2024 Matematik sorusu çözen temizlikçiyi konu edinen film: Can Dostum - Haber Jet

KPSS 2024 Matematik sorusu çözen temizlikçiyi konu edinen film: Can Dostum

KPSS 2024 Genel Kültür bölümü güncel konularda sorulan film sorusu adayları ikilemde bıraktı. Bir okulda matematik dehası bir temizlikçiyi ile profesörün karşılaşmasını anlatan filmin adı soruldu.

KPSS 2024 sınavında adaylardan, güncel konular bölümünde derslerden sonra tahtada matematik soruları çözen bir temizlik görevlisi ile profesörün karşılaşmasını konu alan filmin adını bilmeleri istendi.

KPSS 2024 FİLM SORUSU

Sorunun açıklamasında çalıştığı okulda matematik sorularını çözen temizlikçi ve profesörün karşılaşma hikayesini anlatan film soruldu. Şıklar arasında, 3 Aptal, Ölü Ozanlar Derneği, Canım Öğretmenim, Sınıf ve Can Dostum yer aldı.

KPSS 2024 film sorusunun doğru cevabı Can Dostum (Good Will Hunting) filmidir.

Kpss 2024 film sorusunun cevabı ne? kpss iptal mi 2024

İKİ FARKLI CAN DOSTUM FİLMİ VAR

Sınav sonrası, sınava giren bazı öğrenciler film sorusundaki Can Dostum filmini 2011 yılında çıkan ve Türkçe’ye yine Can Dostum olarak bir başka film sandıklarını belirtti.

Sınavda sorulan sorunun cevabı Robin Williams ve Matt Damon’ın başrolü paylaştığı 1997 yapımı Good Will Hunting olurken karıştırılan film ise 2011 Fransız yapımı Intouchables filmidir.

İki filmde Türkçe’ye Can Dostum olarak çevrildiği için sınava giren bazı öğrenciler sorunun kafa karıştırıcı olduğunu belirtti.

Can Dostum (Good Will Hunting) konusu ne?

CAN DOSTUM (GOOD WİLL HUNTİNG) 1997 KONUSU NE?

Senaryosunu Matt Damon ve Ben Affleck’in yazdığı ve başrollerinde Robin Williams ile oynadıkları Can Dostum filmi, hapisten yeni çıkmış ve kendine kendine matematik öğrenmiş 20’li yaşlarının başındaki Will Hunting’in hayatını anlatıyor.

MIT’de temizlik görevlisi olarak çalışırken bir gün Profesör Gerald Lambeau’nun mezuniyet öğrencilerine sorduğu zor bir matematik sorusunu tahtada görür. Will soruyu kimse bilmeden çözer.

Kpss 2024 matematik sorusu çözen temizlikçi hangi film?

Bu gizemli kişiyi merak eden Profesör, yine tahtaya bilinmeyen bir denklem yazar ve yolu Will ile kesişir.

İlk başta Will’e inanmayan Profesör, hapishaneden kaçınması için ona kendi denetiminde matematik okumasını ve psikoterapi seansı almasını bekler. Film buradan sonra Will ve terapist Sean Maguire arasında ilerler.

Filmde Will’in özel hayatı, çatışmaları, istekleri ve arzuları ile terapisti Sean ile ilişkileri işlenir.

Film, Ben Affleck ve Matt Damon’a en iyi senaryo Oscar’ını kazandırmıştır.

GündemEğitimFilm Dizi

KPSS 2024 Matematik sorusu çözen temizlikçiyi konu edinen film: Can Dostum” haberine 1 yorum yapıldı.

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir