Köfteci Yusuf domuz eti Etimesgut'taki şubesinde çıkmış - Haber Jet

Köfteci Yusuf domuz eti Etimesgut’taki şubesinde çıkmış

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2 Ekim tarihinde yayınladığı gıda denetim raporunda çıkan zincir köftecilerinden birinin içinde domuz eti kullandığı ortaya çıktı. Ardından sosyal medyada Köfteci Yusuf'un bazı şubelerinde domuz eti tespit edildiği konuşulmaya başlandı. Kamuoyunda yayılan olay sonrası Köfteci Yusuf domuz eti çıkan şubesi ise belli oldu.

Özellikle yaptığı kampanyalarla damga vuran zincir markalardan Köfteci Yusuf kırmızı etine domuz eti karıştırdığı iddialarıyla sarsılıyor. Konuya ilişkin resmi açıklama ne bakanlıktan ne de zincir köfte markasından gelmezken Köfteci Yusuf domuz eti çıkan şubesi işaret edildi.

KÖFTECİ YUSUF DOMUZ ETİ HANGİ ŞUBEDE ÇIKTI?

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdaların listesini yayınlamıştı. Türkiye genelinde pek çok yeme içme sektöründeki markalarda tespit edilen ürünler gündeme gelirken zincir köftecilerden birinin kırmızı etine domuz eti karıştırdığı ortaya çıktı. Sosyal medyada yayılmasının ardından Köfteci Yusuf’ta çıktığı konuşulan domuz etinin hangi şubesinde olduğu merak edildi.

T24, Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz eti bulunduğunu gösteren belgeleri yayınladı. Habere göre, tarım ve orman bakanlığı denetimcilerinde Köfteci Yusuf’a ait numulerde domuz eti tespit edildiği bilgisi veriliyor.

Domuz etinin geçtiğimiz Şubat ve Mart aylarında tespit edildiği ortaya çıktı. Bakanlık raporunda yer alan bilgilere göre numunelerde tek tırnaklı ya da kanatlı örneğine rastlanmadığı ifade ediliyor. Bununla beraber Köfteci Yusuf’un köftesinde domuz eti çıktığı kesinleşti.

T24 yayınladığı belgelere göre 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde yayınlanan iki ayrı rapor var. Ancak firmanın bu raporlara itiraz edip etmediği ise bilinmiyor.

İlgili Haberler

Yayınlanan belgeler şu şekilde:

Köfteci Yusuf domuz eti hangi şubede çıktı

Köfteci Yusuf domuz eti hangi şube

KÖFTECİ YUSUF DOMUZ ETİ HANGİ ŞUBE?

İddialara göre Köfteci Yusuf domuz eti tespit edilen şubenin Ankara Etimesgut’taki bir şubesinde yer olduğu söylendi. Firmanın diğer şehirlerdeki şubelerinde benzer bir durum olup olmadığı merak ediliyor. Bakanlıktan veya Köfteci Yusuf yetkililerinden herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

GündemSağlık

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir