İzmir Bayraklı balık kokusunun sebebini İzmir Büyükşehir Belediyesi açıkladı - Haber Jet

İzmir Bayraklı balık kokusunun sebebini İzmir Büyükşehir Belediyesi açıkladı

İzmir Körfezi'nde kıyıya çok sayıda ölü balığın vurmasının ardından Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri analiz için numune aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Bayraklı balık kokusu hakkında açıklama yaptı.

İzmir Bayraklı ilçesi Turan sahilinde çok sayıda ölü balığın tespit edilmesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman il Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

İZMİR BAYRAKLI BALIK KOKUSU

İzmir Bayraklı ilçesi Turan sahilinde çok sayıda ölü balık bulundu. Konuyla ilgili incelemelerini başlatan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, su ve balıklardan numune aldı.

Turan Mahallesi Muhtarı Nursel Ölmez, AA muhabirine  sabah saatlerinde (20 Ağustos), sahilden gelen kötü koku sonrası çok sayıda balığın kıyıya vurduğunu görünce durumu ekiplere bildirdiklerini ifade etti.

İzmir Bayraklı balık kokusu

İZMİR BAYRAKLI BALIK KOKUSU NEDEN OLDU?

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlanma Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Aydın, otopsi yapmadan kesin bir neden belirtmenin mümkün olmadığını, suların aşırı ısınması nedenli birçok şey olabileceğini belirterek bunların başında oksijen yetersizliğinin geldiğini, oksijeni tüketen plankton artışı olabileceğini ifade etti.

İlgili Haberler

İzmir Bayraklı balık kokusu neden oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi Instagram hesabı İzmir Bayraklı balık kokusu hakkında bir paylaşıma yorum yaparak kötü kokunun kirlilik kaynaklı olmadığını belirtti:

Deniz suyu sıcaklığının iklimsel koşullara bağlı olarak artması ile ilgili ortaya çıkan ‘Dinoflagellate Gymnodinium’ cinsi tek hücreli canlıların (planktonların) popülasyonundaki artıştan kaynaklıdır. Plankton sayılarının aşırı artması; önce bulundukları sudaki oksijen oranının düşmesine, sonrasında da ortamda tüketilecek oksijen kalmaması sebebiyle plankton ölümlerine neden olmaktadır. Bu ölümlerin sonucunda; H2S (Hidrojen sülfür) gazı açığa çıkmakta ve bu gazın açığa çıkmasıyla ortamda kötü koku oluşmaktadır. Ayrıca bu canlıların popülasyonundaki aşırı artış; bulundukları suyun yüzeyinin kızılımsı-kahverengi bir görünüme bürünmesine de neden olmaktadır. Bilgilerinize sunarız.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz süpüresi ile temizliğe başladığı ifade ediliyor.

Gündem

İzmir Bayraklı balık kokusunun sebebini İzmir Büyükşehir Belediyesi açıkladı” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Jale Jale

    Balık yemeye çekinirim artık

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir