İsmail Büyükçelebi FETÖ örgütünün başına gelebilir - Haber Jet

İsmail Büyükçelebi FETÖ örgütünün başına gelebilir

FETÖ terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in ölmesinin ardından örgütün başına geçebilecek isimler gündeme geliyor. Gündeme gelen isimler arasında İsmail Büyükçelebi FETÖ örgütünün başına gelebilir. İsmail Büyükçelebi'nin kim olduğu merak ediliyor.

Fethullah Gülen’in ölüm haberinin ardından örgütün başına gelecek isimler sosyal medyada konuşuluyor.

FETÖ İSMAİL BÜYÜKÇELEBİ KİMDİR?

FETÖ örgütünün başına gelecek isim merak edilirken İsmail Büyükçelebi ismi de gündeme geliyor. Örgüt içerisinde “Büyük Abi” olarak bilinen İsmail Büyükçelebi, kurul üyeleri arasında “ABD imamı” olarak tanınıyor. 1966 yılında Fethullah Gülen’in vaiz olarak geldiği İzmir Kestanepazarı’nda örgüte giren isimlerden biri olarak biliniyor.

Örgütün İzmir Tepecik’te açtığı ilk evde kaldı ve Gülen’in düzenlediği kamplara katıldı. 1996-1997’de örgüte ait Zaman gazetesi bünyesinde görev aldı.

FETÖCÜ İsmail Büyükçelebi kimdir

Ankara ve Türkiye imamlığı görevini yürüttü ve 1997’de Uzak Doğu ülkeleri sorumlusu oldu. 1999’da örgütün istihbarat birimi üst yönetiminde yurt dışı sorumlusu oldu.

2003 yılında ise ABD’de örgütün “başyüceler şura”sında yer aldı.

İlgili Haberler

Gülen2in en yakınındaki isimlerden biri ve sırdaşı olarak biliniyor.

Terörden Arananlar Listesi’nde 10 milyon şira ödüle kırmızı kategoride yer alıyor.

İsmail Büyükçelebi kimdir

FETÖ İSMAİL BÜYÜKÇELEBİ NEREDE?

FETÖ çatı iddianamesinde adı geçen isimlerden İsmail Büyükçelebi, Fethullah Gülen’de hayattayken adı sık sık yerine geçebilecek isimler arasında yer alıyordu. FETÖ operasyon ekibinin içinde yer alan İsmail Büyükçelebi’nin ABD’de olduğu düşünülüyor.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir