İkra Kuyumcu’nun TEOG birincisi olduğu öğrenildi - Haber Jet

İkra Kuyumcu’nun TEOG birincisi olduğu öğrenildi

Hava Harp Okulu’nu birincilikle bitiren Teğmen İkra Kuyumcu’nun, 2015 yılında Türkiye genelinde düzenlenen TEOG sınavında da birinci olduğu ortaya çıktı. Başarılarıyla adından söz ettiren Kuyumcu, daha önce İzmir Amerikan Koleji’nden mezun olmuştu. Teğmen İkra Kuyumcu tören konuşması ile gündem oldu.

2024 yılı mezuniyet töreninde Hava Harp Okulu’nu birincilikle tamamlayarak dikkat çeken Teğmen İkra Kuyumcu, eğitim hayatındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

İKRA KUYUMCU TEOG BİRİNCİSİ Mİ?

2001 yılında İzmir’de dünyaya gelen ve eğitim hayatına Manisa’nın Turgutlu ilçesinde başlayan İkra Kuyumcu, 2015 yılında TEOG sınavında 500 tam puan alarak Türkiye genelinde birinci olmuştu. Bu başarısının ardından İzmir Amerikan Koleji’nde tam burslu olarak okuyan Kuyumcu, 2020 yılında buradan mezun oldu. Kolej yıllarında da üstün akademik performansıyla dikkat çeken Kuyumcu, İngilizce ve İspanyolca dillerini öğrenerek gelişimini sürdürdü.

İkra Kuyumcu TEOG

İzmir Amerikan Koleji, genç teğmenle ilgili olarak sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Zekası, öğrenme isteği ve yüksek algısıyla ACI’da (İzmir Amerikan Lisesi) iz bırakan öğrencilerimizden İkra Kuyumcu Hava Harp Okulu’nu birincilikle bitirerek bizleri gururlandırdı. Mezunumuzu kutluyor, seçtiği yolda çok güzel yerlere geleceğine inanıyoruz.

İlgili Haberler

HAVA HARP OKULU BİRİNCİSİ KİM?

İkra Kuyumcu’nun başarıları yalnızca lise dönemiyle sınırlı kalmadı. 2024 yılında Hava Harp Okulu’ndan dönem birincisi olarak mezun olan Kuyumcu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde de adından söz ettirmeye devam ediyor. Mezuniyet töreninde, birincilik plaketi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takdim edilen Kuyumcu, Türk Silahlı Kuvvetleri tarihine Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları birinciliklerini kazanan kadın teğmenler arasına katıldı.

İkra Kuyumcu kimdir, nereli, kaç yaşında

İzmir ve ailesi için büyük bir gurur kaynağı olan İkra Kuyumcu’nun, Hava Harp Okulu’ndaki başarısı, gelecekteki askeri kariyerinin de parlak olacağının bir işareti olarak değerlendiriliyor. Kuyumcu’nun bu başarısı, Türkiye’de genç kadınların askeri kariyerlerde de önemli yerlere gelebileceğinin en somut göstergelerinden biri olarak övgü topluyor.

Hava Harp Okulu birinci İkra Kuyumcu kimdir, LGS kaçıncı, konuşması

Gündem

İkra Kuyumcu’nun TEOG birincisi olduğu öğrenildi” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Ceren Yiğit Ceren Yiğit

    Böyle haberler okumak gururlandırıyor insanı

    Yanıtla
  • Dilara Karadaş Dilara Karadaş

    👏👏👏👏

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir