FETÖ Uzun Cevdet Türkyolu kimdir? - Haber Jet

FETÖ Uzun Cevdet Türkyolu kimdir?

Fetullah Gülen'e ilaç vererek örgüt içindeki para akışını devam ettiren Cevdet Türkyolu, ölümünden sonra cenazenin kontrolünü ele geçirmek ve hızlıca defnetmek istemekte.

Uzun Cevdet lakaplı Cevdet Türkyolu, FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in en yakınındaki isimlerden biri olarak bilinir ve örgüt içinde önemli bir role sahiptir.

UZUN CEVDET KİMDİR?

Cevdet Türkyolu, Gülen’in kara kutusu olarak tanımlanır ve örgütün mali işlerinden sorumlu kişidir. FETÖ’nün parasal kaynaklarını yönetmek ve kontrol etmek gibi görevler üstlenmiştir.

Uzun Cevdet kimdir

Fetullah Gülen’in sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine, Gülen’e verilen ilaçlar ve bu ilaçların dozları konusunda büyük bir rol oynadığı iddia edilmiştir. İddialara göre, Cevdet Türkyolu, örgüt içindeki maddi desteklerin kesilmemesi adına Gülen’i sağlıklıymış gibi göstermeye çalışmış, bu amaçla da daha önce çekilmiş videoları yeniymiş gibi servis etmiştir. Hatta, Gülen’i Pensilvanya’daki çiftlikten kaçırarak damadının evine götürdüğü ve orada daha gizli bir ortamda kontrol altında tuttuğu söylenmektedir.

Cevdet Türkyolu kimdir

İlgili Haberler

CEVDET TÜRKYOLU KİMDİR?

Fetullah Gülen’in ölümü sonrasında cenaze töreniyle ilgili tartışmalar ve belirsizlikler ortaya çıkarken, Türkyolu’nun cenazeyi kendi kontrolünde bir an önce defnetmek istediği belirtilmiştir. Ancak, örgüt içindeki diğer üst düzey isimler, Avrupa’dan gelenlerin cenazeye katılmasını bekleme taraftarıdır. Bu nedenle, Türkyolu’nun, cenazeyi gizlice defnedip kaçırabileceği yönünde söylentiler de ortaya çıkmıştır.

Fetö uzun cevdet örgüt başına mı geçecek

Cevdet Türkyolu’nun, örgüt içinde uzun yıllardır servet biriktirdiği ve bu serveti örgüt üyeleri üzerinde bir güç unsuru olarak kullandığı biliniyor. Türkyolu, örgüt içinde kendisine bağlı bir hizip oluşturmuş ve bu hizip aracılığıyla hem parasal kontrolü hem de örgütsel nüfuzunu artırmıştır. Örgütün ABD ayağını kontrol ederken, Avrupa kanadıyla özellikle Abdullah Aymaz gibi isimlerle karşı karşıya gelmiştir. Bu ayrışmanın, örgütün iç yapısındaki büyük çekişmelere ve bölünmelere yol açması beklenmektedir.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir