Fatih Altaylı'ya konuşan Özgür Özel: "Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı kuracağız" - Haber Jet

Fatih Altaylı’ya konuşan Özgür Özel: “Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı kuracağız”

Fatih Altaylı'nın YouTube programına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidara gelmeleri halinde kuracakları bakanlıkları sıraladı. Özel, Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığını ayrıştırarak Kadın ve Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı kuracaklarını ifade etti. Bu konu X gündeminde 'Cinsel Eşitlik Bakanlığı' şeklinde yer aldı.

CHP Genel Başkanı iktidara gelmeleri halinde faaliyetlerinden bahsederken gölge bakanlıklarına da değindi. Aile Bakanlığını, kadın ve cinsiyet eşitliği bakanlığı olarak konumlandıracaklarını belirten Özel, sosyal medyada gündeme geldi.

Özgür Özel Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı kuracak mı, Cinsel eşitlik bakanlığı nedir?

ÖZGÜR ÖZEL, CİNSİYET EŞİTLİĞİ BAKANLIĞINI KURACAĞIZ DEDİ

Fatih Altaylı’nın YouTube programına katılarak çarpıcı açıklamalarda bulunan Özgür Özel iktidara gelmeleri halinde kuracakları bakanlıklardan bahsetti. Denizcilik Bakanlığı, Esnaf Bakanlığı’ndan bahseden Özel, Aile Bakanlığı’nı ise Kadın ve Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı olarak konumlandıracaklarını açıkladı.

Bizim gölge bakanlığı CHP’nin iktidarında hangi bakanlığı ne şekilde yöneteceğini ayrıca isimleriyle yeni bakanlıklar planlıyoruz; mesela denizcilik bakanlığı diye bir bakanlık var Esnaf bakanlığı diye bir bakanlık var. Aile Bakanlığını; kadın ve cinsiyet eşitliği bakanlığı olarak konumlandıracağız. Sosyal politikaları ayrı bir yere alacağız. Hem içerik olarak hem iletişim olarak üzerinde duracağımız bir süreç var.

Özel’in Kadın ve Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

ÖZGÜR ÖZEL CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

Programda cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerine konuşan Özel, “En doğru aday ben olsam geri durmam.” diyerek aday olacak kişinin toplumun geniş kesimlerine açılabilecek biri olması gerektiğini söyledi.

Özgür Özel cumhurbaşkanı adayı olacak mı? Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı kurulacak mı?

WİNNER CEKET YORUMU

CHP lideri Özel, Sina Ateş’in eşi Ayşe Ateş’le olan görüşmesinde verdiği karede giydiği ceket gündeme gelmişti. Türk siyasetinde önemli yere sahip olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile özdeşleşen “Winner Ceket”i Özgür Özel’in de giymesi sosyal medyada gündem oldu.

Fatih Altaylı’nın yönelttiği “O ceketi nereden buldunuz?” sorusuna Özel, “Bir kerede biz giyelim ne olmuş yani” dedi.

CHP iktidara gelirse hangi bakanlıklar gelecek?

ÖZGÜR ÖZEL: HAMAS SUÇSUZ GÜNAHSIZ İNSANLARIN ÜZERİNE BOMBA YAĞDIRDI

Fatih Altaylı’nın Gazze ve İsrail meselesi ile alakalı ne düşündüğünü sorması üzerine Özgür Özel’in Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e yaptığı saldırıya dair söyledikleri sosyal medyada tepki topladı. Özel cevabında, “Hamas suçsuz günah insanların üzerine bomba yağdırdı. Bu meselenin orada başladığını görmek lazım. Yaptığı terör eylemi. Ama buna cevap diye başlatılan iş soykırıma vardı. Bir tanesi terör eylemi öbürü devlet terörü ve savaş hukukuna aykırı işler yapıyor.” dedi.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir