Eurovision Şarkı Yarışması'nda Filistin bayrağı yasaklandı - Haber Jet

Eurovision Şarkı Yarışması’nda Filistin bayrağı yasaklandı

2024 yılında İsveç'in Malmö şehrinde düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'nda davetliler Filistin bayrağı ile içeri alınmayacağı duyuruldu.

Avrupa Yayın Birliği (EBU) İsveç’in Malmö şehrinde gerçekleşecek  Eurovision’da uygulanacak Filistin kararını duyurdu. Karara göre şarkı yarışmasının düzenleneceği alana Filisin bayrağı ile giriş yapılamayacak.

Avrupa Yayın Birliği’nin Göteborg Post gazetesine yapılan açıklamada, şarkı yarışmasının yapılacağı Malmö Arena’ya Filistin bayrağı veya siyasi mesaj içeren pankartla girmeye çalışanların durdurulacağını ve içeri alınmayacağını ifade etti.

Avrupa’da birçok ülkenin itirazına rağmen İsrail, Eurovision Şarkı Yarışması’ndan men edilmedi.

İSVEÇ FİLİSTİN GRUBUNDAN AÇIKLAMA

İsveç Filistin Grubu yaptığı açıklamada İsrail’in 11 Mayıs tarihinde düzenlenecek yarışmaya katılımını protesto edeceğini söyledi.

Grup açıklamasında “Soykırım Ücretsiz Şarkı Yarışması” ismi ile yerel sanatçıların protestoda sahne alacağını kaydetti. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Filistin bayrağı yasaklandı 2

ŞEHRE 100 BİN GÖSTERİCİ GELECEK

İsveç devlet televizyonu SVT’nin haberine göre Malmö Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Nils Norling,  şehre 100 bin göstericinin geleceğini tahmin ettiklerini, olay çıkmaması adına geniş güvenlik önlemleri alacaklarını belirtti.

Norveç ve Danimarka’dan polis ekiplerinin de destek için orada olacakları bildirildi.Eurovision Şarkı Yarışması'nda Filistin bayrağı yasaklandı 3

İSRAİL’E KARŞI ÇAĞRI

Avrupa’da birçok ülke, İsrail’in Eurovision’dan men edilmesine yönelik çağrıda bulundu.

İzlanda Yazar ve Bestekarlar Topluluğu, Aralık 2023’te ulusal yayın kuruluşu RUV’nin 2024 Eurovision’dan çekilmesi için çağrı yapmıştı. Ukrayna’daki savaş nedeniyle Rusya’nın 2022 yılında Eurovision’dan menedildiği üzerinde durarak, İsrail’in katılması durumunda boykot edilmesini istemişti.

İspanya’da sol görüşlü Podemos Partisi, 1 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Gazze’de sivil ayrımı gözetilmeden yapılan saldırılar nedeniyle İsrail’in yarışmadan ihraç edilmesini talep etmişti.

2023 Eurovision’da Fransa’yı temsil etmek üzere yarışmaya katılan Fas asıllı Kanadalı şarkıcı La Zarra da 10 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada İsrail’in yarışmadan menedilmesi çağrısına katılmıştı.

İsveç’te ise aralarında sanatçılar ve müzik endüstrisinden çeşitli düzeylerde yetkililerin bulunduğu 1000 kişi 10 Ocak’ta “İsrail’in Eurovision Şarkı Yarışması’ndan menedilmesini” için imza topladı. Katılımının engellenmemesi halinde İsveç’in yarışmadan çekilmesini istemişti.

GündemÖne Çıkan Haberler

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir