Eski başsavcı Hadi Salihoğlu Adnan Oktar davasında sanık olarak yargı karşısına çıkıyor - Haber Jet

Eski başsavcı Hadi Salihoğlu Adnan Oktar davasında sanık olarak yargı karşısına çıkıyor

Yargıtay 5. Ceza Dairesi kararıyla Adnan Oktar örgütü ile ilişkileri nedeniyle savcı ve hakimler ilk kez yargı önüne çıkarılacak. Aralarında eski Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun da olduğu 5 hakim ve savcı sanık olarak yargı karşısına çıkacak.

Adnan Oktar örgütü ile ilişkileri nedeniyle 5 savcı ve hakim, görevini örgütün çıkarları için kullanma suçlamasıyla yargı karşısına çıkacak. Aralarında eski Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun da olduğu davada İstanbul Bölge Adliyesi 1. Ceza Dairesi eski üyeleri Ahmet Mahnaoğlu, Derya Bayburtluoğlu, Reyhan Yaman ve dairenin eski savcısı Ali Parlar sanık oldu.

HADİ SALİHOĞLU ADNAN OKTAR DAVASI

Cumhuriyet Gazetesi’nden Barış Terkoğlu’nun haberine göre, sanıklara savcı ve hakimlik görevini örgütün çıkarları için kullanma suçlamasında bulunuldu. Böylece Adnan Oktar örgütünün yargı ayağındaki ilk dava da açılmış oldu.

Soruşturma yapılan eski başsavcı Hadi Salihoğlu ile ilgili dairenin savcısı Ali Parlar’ın Oktar örgütüyle organik ilişkisi ve Salihoğlu’nun geçmişte Adnan Oktarcılar aleyhindeki dosyaları kapattığı resmi dosyalara yansıdığı ifade ediliyor.

Hadi Salihoğlu Adnan Oktar davası

HTS kayıtları incelendiğinde Ali Parlar, Önder Yaman ve Hadi Salihoğlu’nun örgüt lehine verilen karar sürecinde örgüt sanıkları ve avukatları ile telefon görüşmesi yaptığı görüldüğü aktarıldı.

Dava detaylarını aktaran Barış Terkoğlu, davayla ilgili yıllar önce köşesinde Oktar örgütünün yargı ayağı olduğundan bahsettiğini ve eski Başsavcı Hadi Salihoğlu’nun da konuyu her seferinde yargıya taşıdığını ifade etti.

İlgili Haberler

Adnan Oktar davası yargı ayağı

HADİ SALİHOĞLU KİMDİR?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi eski Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 11 Nisan 1956’da Trabzon Sürmene’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra göreve Erzincan Tercan ilçesinde başladı. Çankırı Eldivan, Kahramanmaraş Pazarcık, İstanbul’da Silivri ve Fatih adliyeleri ile DGM’de çalıştı.

Hadi Salihoğlu oğlu
Hadi Salihoğlu kimdir, kumar borcu

Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Cumhuriyet savcılığı görevlerini yürüttü. 2018 yılında emekli olduğunda İstanbul Bölge Adliye Başsavcısıydı.

Hadi Salihoğlu, Adnan Oktar örgütüyle ilişkisi nedeniyle yargı önüne çıkarılacak.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir