Ermeni kökenli Daron Acemoğlu Türk-Amerikan vatandaşı - Haber Jet

Ermeni kökenli Daron Acemoğlu Türk-Amerikan vatandaşı

Ekonomist olan Daron Acemoğlu 2024 yılında Nobel Ekonomi Ödülünü kazandı. Türkiye'den Nobel kazanan üçüncü isim olan Ermeni kökenli Daron Acemoğlu, Türk-Amerikan vatandaşı.

2024 Nobel Ekonomi Ödülü’nü kurumların oluşumu ve refaha etkilerine ilişkin çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Daron Acemoğlu kazandı.

DARON ACEMOĞLU TÜRK MÜ?

Türk-Amerikan vatandaşı Daron Acemoğlu, 1967 yılında Ermeni bir anne babanın çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya geldi. Ermeni kökenli Daron Acemoğlu Türk-Amerikan vatandaşı. Babası hukukçu Kevork Acemoğlu’dur. İlköğrenimini Kadıköy’deki Aramyan Uncuyan Ermeni İlkokulunda tamamladı ve 1986 yılında Galatasaray Lisesi’ni tamamladı.

Daren Acemoğlu Türk mü

DARON ACEMOĞLU KİMDİR?

3 Eylül 1967 yılında İstanbul’da doğan Daron Acemoğlu, lisans eğitimini 1989 yılında İngiltere’nin York Üniversitesi Matematiksel Ekonomi ve Ekonometri Bölümü’nde tamamladı. 1990 yılında yüksek lisans 1992 yılında doktora derecelerini Londra Ekonomi Okulu’ndan aldı.

1993 yılından bu yana akademik kariyerine ABD Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) devam ediyor. 2000 yılında ekonomi profesörü ve 2019 yılında enstitü profesörü oldu. Ekonomi alanında pek çok makalesi bulunan Acemoğlu, pek çok ödül kazandı.

İlgili Haberler

Daren Acemoğlu kimdir

Oyun ve optimizasyon teorisi üzerine yaptığı araştırmalarıyla tanınan Asuman Özdağlar ile evli olan Acemoğlu’nun Arda ve Aras adında iki erkek çocuğu bulunuyor.

DARON ACEMOĞLU NE ÖDÜLÜ KAZANDI?

Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Prof. Dr. Simon Johnson ve Prof. Dr. James Robinson ile birlikte , kurumların oluşumu ve refaha etkilerine ilişkin çalışmalarından dolayı 2024 Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazandı.

GündemDünya

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir