Erdoğan ve Esad 13 yıl aradan sonra Rusya'da görüşebilir - Haber Jet

Erdoğan ve Esad 13 yıl aradan sonra Rusya’da görüşebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Beşar Esad 13 yıl aradan sonra yeniden bir araya gelme iddiaları güçleniyor. Görüşmenin Rusya'da gerçekleşeceği sinyalleri verilirken Irak veya Körfez ülkelerinden birinde de gerçekleşebilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Esad, 13 yıl sonra yeniden bir araya gelebilir. Görüşmenin hangi ülkede gerçekleşeceği Putin’in Türkiye ziyareti sonrası belli olacak.

ERDOĞAN VE ESAD GÖRÜŞMESİ

Türkiye Gazetesi’nden Yılmaz Bilgen’in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad buluşacağı yönünde iddiaların arttığı öğrenildi. İkili arasında gerçekleşecek kritik zirveye 11 Haziran’da start verildiği öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Moskova ile bulunduğu temaslar sonrası Putin, özel temsilcisi Aleksandr Lavrentyev’i Esad’ı Şanghay İş Birliği Örgütü toplantısına katılması için ikna etmeye gönderdi. Esad toplantıya katılmasa da normalleşmeye hazır olduklarının mesajını verdi.

Erdoğan Ve Esad 13 Yıl Aradan Sonra Rusya’da Görüşebilir

ERDOĞAN VE ESAD GÖRÜŞMESİ NEREDE OLACAK?

Erdoğan ve Esad görüşmesinin nerede olacağı merak ediliyor. Eylül’e kadar yapılması beklenen toplantının Rusya, Körfez ülkeleri veya Irak’ta olacağı düşünülüyor. Esad yönetiminin hazırlıklarını Irak’a göre yaptığı öğrenilirken Türkiye süreci sessiz yürüterek görüşmelerin lider odaklı olmasını ve harici bir ülkenin toplantıya katılmamasını talep etmekte.

Görüşmenin hangi ülkede gerçekleşeceği Putin’in ziyareti sonrası belli olacak.

Erdoğan Ve Esad 13 Yıl Aradan Sonra Rusya’da Görüşebilir

ERDOĞAN ESAD GÖRÜŞMESİNİN BAŞIKLARI

Görüşme öncesi kurulan komisyonlarla askeri, siyasi, ekonomik, terör ve mültecilerle ilgili konular belirlenecek. Toplantının başlıkları; Suriye’nin egemenliği, mültecilerin dönüşü ve PKK/YPG şeklinde olacak. Şam yönetimi, iyi niyet göstergesi olarak Türk askerinin birkaç noktadan çekilmesini isterken Türkiye ise PKK/YPG ve DAEŞ dahil tehdit unsurlarına karşı birlikte hareket etmek istiyor.

Türkmen statejist Bekir Atacan son gelişmelere dair İran’ın normalleşmeden rahatsız olduğunu belirtti.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir