Elektronik Alkol Takip Sistemi, sahte ve yasa dışı alkollü içki üretimini kontrol altına alacak - Haber Jet

Elektronik Alkol Takip Sistemi, sahte ve yasa dışı alkollü içki üretimini kontrol altına alacak

Sahte ve yasa dışı alkollü içki üretiminden kaynaklı can kayıplarının önüne geçmek amacıyla oluşturulan Elektronik Alkol Takip Sistemi (EATS) devreye girdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sahte ve yasa dışı alkollü iç üretiminin kontrol altına almak amacıyla oluşturulan Elektronik Alkol Takip Sistemi’ni duyurdu.

ELEKTRONİK ALKOL TAKİP SİSTEMİ NEDİR?

Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yürürlüğe giren Elektronik Alkol Takip Sistemi (EATS), yasa ticareti istisnasız kayıt alına alarak yasa dışı ticareti tespit etmek için kullanılacak.

Sistemle birlikte ülke içinde nakli gerçekleşen etil alkolün, yükleme noktasından son varış noktasına takip edilebilmesi sağlanacak.

Cihazlar, ham madde kullanım ve üretim miktarlarını anlık ölçerken elde edilen veriler anlık olarak Bakanlıkla paylaşılıyor.

Böylece ham madde ve elde edilen alkol oranı tespit ediliyor.

Elektronik Alkol Takip Sistemi nedir

“Bakanlık tarafından elektronik ortamda sanal bir etil alkol pazarı oluşturduk” diyen Bakan Yumaklı, e- Devlet üzerinden ATİP adıyla başlatılan yeni hizmetle etil alkol ticareti aralıksız izlenecek. Böylece kayıt dışı ticaretle mücadelede önemli bir avantaj kazanılmış olacak.

Yeni düzenlemeye ek olarak etil alkol sevkiyatına da beyan zorunluluğu getirildi.

İmzalanan protokol sonucunda sistemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi ile entegre olduğu bilgisi verildi.

Gündem

Elektronik Alkol Takip Sistemi, sahte ve yasa dışı alkollü içki üretimini kontrol altına alacak” haberine 1 yorum yapıldı.

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir