Dilan Polat'ın tahliye edilmesinde MASAK raporu ve Adli Tıp kararı etkili oldu - Haber Jet

Dilan Polat’ın tahliye edilmesinde MASAK raporu ve Adli Tıp kararı etkili oldu

"Suç gelirlerinin aklanması", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme" suçlarından açılan dava kapsamında tutuklu bulunan Dilan Polat hakkında dün tahliye kararı verildi. Kararın hemen ardından akşama doğru cezaevinden çıkan Dilan Polat'ın tahliye edilme nedenleri gündeme geldi.

Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet” suçlarından 10 aydır tutuklu bulunan Dilan Polat, tutuksuz yargılama kararıyla serbest bırakıldı. Kararın ardından Dilan Polat’ın neden tahliye edildiği araştırılıyor.

DİLAN POLAT NEDEN TAHLİYE EDİLDİ?

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Dilan Polat ve Engin Polat’ında aralarında olduğu 5 tutuklu sanık hakkında 9 Ağustos tarihinde yapılan aylık tutukluk incelemesinde tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bunun üzerine itiraz dilekçesi sunan Sevinç Horoz’un talebi değerlendirilmeye alında. Mahkeme değerlendirmesinde Dilan Polat’ın üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, bu suçlar için kanunda öngörülen hapis cezasının alt ve üst sınırları, dosya kapsamındaki mevcut deliller ve alınan ifadeler ile MASAK raporunun içeriği, suçların vasfının sanık lehine değişmesi ihtimali bulunduğunu belirtti.

Dilan Polat ne kadar tutuklu kaldı

Dilan Polat neden tahliye edildi sorusu araştırılırken tutuksuz yargılanma getiren savcılık mütalaası belli oldu. Gazeteci Emrullah Erdinç’in paylaştığı belgeye göre, MASAK raporunda Dilan Polat’a suç isnat edilmemesi, Adli Tıp’tan gelen, yüksek güvenlikli sağlık kuruluşunda koruma ve tedavi altına alınması yönündeki görüşü ve tutuklulukta geçirdiği süre ve mevcut delil durumu birlikte değerlendirilerek tahliye olması yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme, Polat hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklide adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.

Dilan Polat neden tahliye edildi

İlgili Haberler

DİLAN POLAT NE KADAR TUTUKLU KALDI?

5 Kasım 2023 tarihinde tutuklanarak hapse giren Dilan Polat, 19 Ağustos 2024 tarihinde tahliye oldu. Aradan yaklaşık 10 ay geçmesinin ardından Dilan Polat tam 288 gün hapiste kaldı.

Dilan Polat cezaevinden çıktı mı

DİLAN POLAT’TAN TAHLİYE SONRASI İLK PAYLAŞIM

Cezaevinden çıkarken kendisi karşılamaya gelen ailesiyle kavuşma anları kameralara yansıyan Dilan Polat’ın ne zaman paylaşım yapacağı merak ediliyordu. Beklenen paylaşım Polat’ın kardeşi Sıla Doğu’dan geldi.

Engin Polat çıktı mı

Dilan Polat’la birlikte olduğu bir kareyi paylaşan Sıla Doğu, “”Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederiz. Beyazlarını ben ve Nilda boyayacağız, toparlanacaksın kardeşim” notuyla paylaştı. Fotoğrafta Polat’ın saçlarının beyazladığı ve zayıflığı dikkat çekti.

GündemMagazin

Dilan Polat’ın tahliye edilmesinde MASAK raporu ve Adli Tıp kararı etkili oldu” haberine 3 yorum yapıldı.

  • Ferida Ferida

    O zaman herkes kara para aklasın malum cezası 10 ay

    Yanıtla
  • Melike Adıyaman Melike Adıyaman

    Kadın çökmüş ya yazık

    Yanıtla
  • Sema Nur Güleryüz Sema Nur Güleryüz

    Çökmüş

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir