Devran Batu Zenger ve Tunahan Develioğlu Discord'da tehditleri sonrası gözaltına alındı - Haber Jet

Devran Batu Zenger ve Tunahan Develioğlu Discord’da tehditleri sonrası gözaltına alındı

Discord ve Telegram'da kapalı grupların ifşaları düşmeye devam ederken ismi geçen kişilerden biri olan Devran Batu Zenger hakkında iddialar da yer aldı. Konuda ismi geçenlerden biri olan Zenger'in 13-14 yaşındaki kızlardan tehditle görüntülerini isteyip Telegram'da sattığı söyleniyor.

5 Ekim’de İstanbul Fatih’te Semih Çelik’in işlediği cinayetler sonrası incel erkek konusu yeniden gündem oldu ve nerede toplanıyor bu insanlar  sorusu bir kez daha soruldu. Bu içerikte ismi geçen Devran Batu Zenger de bu olayların içerisinde adından kötü bir şekilde bahsettirdi ve gözaltına alındığı haberleri geldi.

DEVRAN BATU ZENGER KİMDİR?

Yer aldığı Discord kanallarında Zenger olarak bilinen şahsın 13-14 yaşındaki kızlardan tehditle cinsel fotoğraflarını alıp Telegram gruplarında sattığı ileri sürüldü.

İddiaların odağındaki isim, Isparta’da yaşıyordu.

Meslek Yüksekokulu öğrencisi Zenger’in okulla ilişiği de kesildiği gelen bilgiler arasında.

Sami Yen Haber adlı hesabın yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen ismin akıbeti hakkında güncellemeler haberjet.com’da yer alacak.

Devran Batu Zenger gözaltına alındı

Devran Batu Zenger ile birlikte ismi geçen kişiler arasında Ahmet Altunboğa da yer alıyor. Katil Semih Çelik’in fotoğrafını Telegram’da profil fotoğrafı yapan Altunboğa hakkında güncel bilgi ise bulunmuyor.

TUNAHAN DEVELİOĞLU GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tunahan Develioğlu hakkında paylaşımda bulundu.

“Siber Daire Başkanlığımız bir kız çocuğunun sosyal medyadaki “Bir Program” üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntüleri incelemiştir.

Yapılan incelemede videonun kurgu olduğu belirlenmiştir. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına alınmıştır. İfade işlemleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecektir.

İlgili Haberler

E.N.B. adlı çocuğun “tehdit ve şantaja maruz kaldığı” sözde görüntüleri, “Halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayınlayan ve dezenformasyon” yapan T.D. adlı 18 yaşındaki şahıs ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gözaltına alınmıştır.

Aziz Milletimizi sosyal medya üzerinden yapılan provakatif paylaşımlara, algı çalışmalarına karşı bir kez daha uyarmak istiyorum.

Siber devriyelerimiz, sosyal medya üzerinden provakatif paylaşımlarda bulunan, algı çalışması yürüten, halkımız arasında kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışanların her an ensesindedir. Bu tür paylaşım yapanları tek tek yakalayacağız!”

tunahan develioğlu kim tutuklandı mı

DİSCORD TEHDİTLERİ, ŞANTAJLARINDA NELER DÖNÜYOR?

Konuyla ilgili binlerce iddia, tehdit, şantaj sosyal medyada konuşuluyor.

TikTok’ta reşit olmayan kızlara yapılan şantajlar, Discord’da 13-14 yaşındaki çocuklara zorla cinsel içerikli görseller çektirmeler bunlardan sadece bazıları.

Deprem döneminde depremzedelerle, yığılmış binaların altından zar zor birilerine ulaşmaya çalışanlara yardım geliyor diyerek umut veren ekibin başı Deha Tuzcu ile iddialar artarken; pek çok kişi de gündeme geliyor.

İddiaların odağındaki isimler hakkında gelişmeler oldukça merak ediliyor olsa da gündemde yer alan haberler arasında yalan iddialar da olabilir ve olacak da.

Kimi zaman bu iddialardan, sosyal medyada paylaşılan yardım isteklerinden bile zevk alan bu insanlar hakkında yapılan paylaşımlar artmaya devam edecek. İlgili makamların açıklamaları oldukça haberlerimizi güncelleyeceğiz. haberjet.com’u takipte kalın.

Gündem3. Sayfa

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir