Deprem Bilgi Sistemi ile Zemin Bilgisi Sorgulama tamamen ücretsiz yapılabilecek - Haber Jet

Deprem Bilgi Sistemi ile Zemin Bilgisi Sorgulama tamamen ücretsiz yapılabilecek

Zemin Durumu Sorgulama işlemlerinin yapılabileceği Deprem Bilgi Sistemi ücretsiz olarak hizmet sunuyor. Vatandaşlar sisteme giriş yaparak satın alacakları evin zemin durumunu öğrenebilecekler.

Türkiye’de sık sık yaşanan depremler nedeniyle vatandaşlar zemin güvenliği konusunda endişe duyuyor.

Sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirilen yeni bir uygulama, vatandaşların oturdukları veya satın almayı düşündükleri bölgelerdeki zemin durumunu öğrenmelerine olanak tanıyor.

Deprem Bilgi Sistemi sayesinde vatandaşlar zemin bilgisi sorgulama işlemi yapabilecek.

Deprem Bilgi Sistemi Ile Zemin Bilgisi Sorgulama Tamamen ücretsiz Yapılabilecek

DEPREM BİLGİ SİSTEMİ NEDİR?

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu öncülüğünde geliştirilen Deprem Bilgi Sistemi, Türkiye’nin her noktasının zemin bilgilerini gösteren internet tabanlı, interaktif bir uygulama.

Amerikan Jeoloji Servisi’nin sağladığı zemin verileri kullanılarak geliştirilen bu sistem, vatandaşlara bulundukları veya ilgilendikleri bölgenin zemin durumu hakkında bilgi edinme kolaylığı sağlıyor.

Deprem Bilgi Sistemi ile Zemin Bilgisi Sorgulama tamamen ücretsiz yapılabilecek 1

ZEMİN DURUMU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Zemin durumu sorgulama ticari veya kötüye kullanımın önüne geçebilmek adına günlük 5 tıklama hakkıyla sınırlandırılıp www.deprembis.com.tr adresinden ücretsiz olarak erişilebiliyor.

Kullanıcılar, adres bilgilerini girerek veya mobil cihazlarında konum bilgilerini açarak bulundukları bölgenin zemin durumu hakkında detaylı bilgi alabiliyorlar.

Deprem Bilgi Sistemi ile Zemin Bilgisi Sorgulama tamamen ücretsiz yapılabilecek 2

DEPREM BİLGİ SİSTEMİ NE İŞE YARIYOR?

Deprem Bilgi Sistemi, 925×740 metre alanlar arasında zemin yapıları hakkında bilgi sunuyor. Bu veriler, mahalle bazında zemin sağlamlığı ve özelliklerini içermektedir.

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, uygulamanın en sağlıklı bilginin parsel bazında yapılacak zemin etüdü ile elde edilebileceğini, ancak bu uygulama sayesinde vatandaşların mahalle bazında genel bir bilgiye ulaşabileceğini belirtti.

Deprem Bilgi Sistemi Ile Zemin Bilgisi Sorgulama Tamamen ücretsiz Yapılabilecek

Öte yandan Türkiye’de sık sık deprem haberlerinin gündeme gelmesi, vatandaşların zemin güvenliği konusunda tedirginlik yaşamalarına neden olmakta.

Prof. Dr. Kutoğlu “Zeminlerin bütün bir ilin veya ilçenin zemininin kötü olması diye bir şey söz konusu değil. Zeminle ilgili süreksizlik söz konusu. Bir ilçenin belli kısımları zemin açısından iyi olabilirken başka bir kısmı kötü olabiliyor.” diyerek, vatandaşların daha sağlıklı bilgi alabilmeleri için bu uygulamayı geliştirdiklerini ifade etti.

Deprem Bilgi Sistemi Ile Zemin Bilgisi Sorgulama Tamamen ücretsiz Yapılabilecek

ZEMİN SAĞLAMLIK SORGULAMA NEREDEN YAPILIR?

Uygulama www.deprembis.com.tr adresinden erişilebilir olup, kullanıcıların ücretsiz olarak hizmetine sunulmuştur.

Her gün belirli bir kullanım hakkı ile sınırlı olan bu uygulama, tamamen vatandaşların güvenliği ve bilgilendirilmesi amacıyla tasarlanmıştır.

GündemEditörün SeçtikleriÖne Çıkan HaberlerYaşam

Deprem Bilgi Sistemi ile Zemin Bilgisi Sorgulama tamamen ücretsiz yapılabilecek” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Nazlı Ek Nazlı Ek

    Oturduğum yeri sorgulamak istiyorum

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir