Çıtır Çıtır Felsefe Dilek İmamoğlu tarafından tanıtılmıştı - Haber Jet

Çıtır Çıtır Felsefe Dilek İmamoğlu tarafından tanıtılmıştı

Sosyal medyada çocuklar için yayınlanan Çıtır Çıtır Felsefe ve Aşk ve Dostluk adlı çocuk kitaplarında geçen bazı diyalog ve ifadelerin pedofiliye yönelik olduğu iddia edildi. Günışığı Kitaplığı'na ait olan eserlerin içeriğinde cinsel taciz içerdiği konuşuluyor. Ardından pandemi döneminde Çıtır Çıtır Felsefe Dilek İmamoğlu tarafından tanıtıldığı gündeme geldi.

Sosyal medyada gündem olan Çıtır Çıtır Felsefe ve Aşk Dostluk adlı çocuk kitaplarında pedofili ve cinsel taciz içeren ifadeler olduğu iddia edildi. Kitap pandemi döneminde Dilek İmamoğlu’nun önerdiği listede bulunduğu haberiyle yeniden gündem oldu.

ÇITIR ÇITIR FELSEFE KİTABINDAKİ İFADELER

Sosyal medyada, Günışığı Kitaplığı’nın çocuklar için yayınladığı Fransız Brigitte Labbe ait Çıtır Çıtır Felsefe kitabında bir bölümünde çocuğun cinsel istismara uğraması konu ediliyor. Açık bir şekilde istismar detaylarının anlatıldığı kitap tepki toplarken Aşk ve Dostluk kitabında ise yetişkinler arasındaki cinsel temasın açıkça anlatıldığı ifade edildi.

Çıtır Çıtır Felsefe pedofili ifadesi

ÇITIR ÇITIR FELSEFE DİLEK İMAMOĞLU TARAFINDAN TANITILMIŞTI

Pandemi döneminde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu kızı Beren ile birlikte kitap önerilerinde bulunduğu bir video paylaşmıştı. Kızı Beren’in okuduğu kitaplar arasında önerilenler arasında Çıtır Çıtır Felsefe kitabı da yer almıştı.

Dilek İmamoğlu kızına okuttuğu kitap

ÇITIR ÇITIR FELSEFE KAÇ YAŞ?

Günışığı Kitaplığı sitesinde Çıtır Çıtır Felsefe kitabı 8-12 yaş aralığında okunması öneriliyor. Kitabın yazarı Brigitte Labbe Paris Sorbone Üniversitesi felsefe profesörlerinden Michel Puech danışmanlığında Çıtır Çıtır Felsefe dizisini kaleme aldı. 2006 yılından günümüze dünyada büyük bir ilgi gören serinin her birinde temel konular ele alınıyor. Türkiye dahil 25 ülkede yayımlanmakta.

Çıtır Çıtır Felsefe Dilek İmamoğlu tarafından tanıtılmıştı

ÇITIR ÇITIR FELSEFE İÇİNDEKİLER

34 kitaptan oluşan Çıtır Çıtır Felsefe serisi her kitabında farklı bir konuya odaklanıyor. Kitabın tanıtımında bilginin değeri, kavramlar, sorunlar üzerine düşünme ve sorgulama yapma yöntemini ortaya koyduğu ve doğru düşünebilme yollarını aktardığı ifade ediliyor.

Çıtır Çıtır felsefe kaç yaş

ÇITIR ÇITIR FELSEFE NEDEN YASAKLANDI?

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı 24 Haziran 2022 tarihinde “Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulunca” Çıtır Çıtır Felsefe serisinde yer alan 7 kitap, 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olduğu kararlaştırılarak, 3266 sayılı Kanun hükümleri uygulandı. Konuya ilişkin karar ise o dönem Resmi Gazete’de yayımlandı.

Çıtır Çıtır Felsefe kitabı ne anlatıyor

Çıtır Çıtır Felsefe serisinde yer alan; ‘’Oğlanlar ve Kızlar’’, ‘’Aşk ve Dostluk’’, ‘’İyi ve Kötü’’, ‘’Küçükler ve Büyükler’’, ‘’Beden ve Akıl’’, ‘’Diktatörlük ve Demokrasi”, “Cesaret ve Korku” isimli kitaplar içerisinde yer alan bazı ifade, görsel ve tasvirler nedeniyle yasaklandı.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir