Cenk Varol Marmara Depremi tarihi için aralık ayını işaret etti, 2 günlük tatil planları arttı - Haber Jet

Cenk Varol Marmara Depremi tarihi için aralık ayını işaret etti, 2 günlük tatil planları arttı

Cenk Varol isimli kullanıcının günlerdir paylaştığı Büyük İstanbul depremi hakkında Cenk Varol Marmara Depremi tarihi ne zaman aratılıyor. X üzerinden geleceğe dair öngörülerde bulunan Cenk Varol depremin saatine kadar açıkladı.

X kullanıcısı Cenk Varol Marmara Depremi hakkındaki öngörüsünde aralık ayını işaret etmesiyle 2 günlük tatil planlaması yapanlar ortaya çıktı.

CENK VAROL MARMARA DEPREMİ NE ZAMAN?

X’te Cenk Varol (@cenkvarool) isimli hesap beklenen büyük Marmara Depremi’nin zamanına dair öngörüde bulundu. Cenk Varol Marmara Depremi’nin 14 Aralık 2024 tarihinde saat 04.20’de Bursa Gemlik merkezli olacağını ve 7.1 büyüklüğünde gerçekleşeceğini iddia ediyor.

Varol’un 14 Ağustos’ta yaptığı açıklama sonrası her geçen gün başka hesaplar tarafından da teoriler ortaya atılırken 14 Aralık 2024 haftasında bazı kullanıcıların tatil planlayarak İstanbul’dan gitmeyi düşündüğü ortaya çıktı.

Cenk Varol Marmara Depremi

Paylaşımın tepki çekmesi üzerine öngörüsünü rüyasında gördüğünü belirterek paylaşımını sildi. Varol daha önce 6 Şubat depremleri hakkında da 8 Aralık 2022 tarihinde “5 veya 6 Şubat gece yarısında Kahramanmaraş merkezli yıkıcı deprem olacak.” adlı paylaşımı olduğunu vurguladı.

Marmara Depremi tahminen ne zaman olur

İlgili Haberler

MARMARA DEPREMİ TAHMİNEN NE ZAMAN OLUR?

Bilimsel olarak depremlerin önceden kestirilmesi ile ilgili yaklaşımların hepsi depremlerin önceden bilinemeyeceğini ortaya koyuyor. Bilimsel olarak deprem uzmanları deprem tahminlerini, uzun ve kısa dönemde istatistik verilerine göre yapar.

Bu istatistikler fay hatlarında biriken enerji birikimler, enerjinin tarihsel olarak nasıl boşaldığı, en son büyük bir depremin ne zaman olduğuna göre değişiri. Bilim insanlarının ortaya koyduğu araştırmalar sonucunda çıkan deprem tahminleri bölgedeki riskleri ve oluşabilecek hasarları bilmek açısından önemlidir.

Cenk Varol Marmara Depremi

Bunun dışında deprem hakkında öngörüde bulunan astroloji veya ezoterik bilgiyle ilgilenen sosyal medya kullanıcıları deprem hakkında tahminlerde bulunuyor. Bunlar arasında olan Cenk Varol Marmara Depremi’nin 14 Aralık 2024 tarihinde 7.1 büyüklüğünde saat 04.20’de Bursa Gemlik merkezli gerçekleşeceğini söylüyor. Bilimsel verilere dayanmayan bu bilgi Varol’un kendisi de bilimsel çalışma sonucu değil öngörü olarak bu bilgiyi paylaştığını söylüyor.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir