Bozkurt işaretine benzediği için Bremen’de yasaklanan ‘’Sessiz Tilki’’ işareti, okullarda çocukları sessiz olmasına teşvik etmek için kullanılıyor - Haber Jet

Bozkurt işaretine benzediği için Bremen’de yasaklanan ‘’Sessiz Tilki’’ işareti, okullarda çocukları sessiz olmasına teşvik etmek için kullanılıyor

Almanya'nın kuzeyinde bulunan Bremen şehri okullarda sessizliği teşvik etmek için kullanılan 'sessiz tilki' hareketini yasakladı.

‘Sessiz Tilki’ işaretinin yasaklanma kararı ‘Bozkurt’ işareti ile karıştırılma ihtimali nedeniyle alındı.

Eğitimciler tarafından uzun yıllardır kullanılan bu el hareketi, çocuklara konuşmayı bırakmaları ve öğretmenlerini dinlemeleri gerektiğini hatırlatmak için oldukça etkili bir yöntem olarak biliniyordu.

Bremen’deki yetkililer bu sembolün yanlış anlaşılabileceği ve yanlış yorumlanabileceği endişesiyle harekete geçti.

sessiz tilki ne demek

SESSİZ TİLKİ İŞARETİ NEDİR?

‘Sessiz tilki’ hareketi, eğitimciler arasında yaygın bir öğretim aracı olarak kabul ediliyordu.

Çocukların dikkatini toplamak ve sınıfta sessizliği sağlamak amacıyla kullanılan bu el işareti, Almanya ve birçok ülkede öğretmenler tarafından uygulanmaktaydı.

sessiz tilki bozkurt işareti nedir

SESSİZ TİLKİ ALMANYA’DA YASAKLANDI MI?

Almanya’nın liman kenti Bremen’deki yetkililer ‘sessiz tilki’ sembolünün özellikle bozkurt işaretiyle olan benzerliği nedeniyle karışıklık yaratabileceğini belirtti.

Bozkurt işaretinin Türkiye’de milliyetçi bir sembol olarak bilinmesi ve siyasi bir anlam ifade ettiği iddiası nedeniyle de ”sessiz tilki” işareti Bremen’de yasaklandı.

sessiz tilki ne anlama geliyor

ALMANYA SESSİZ TİLKİ İŞARETİNİ NEDEN YASAKLADI?

‘Sessiz tilki’ işaretine benzetilen ”Bozkurt” işareti Türkiye-Avusturya maçında Merih Demiral’ın sevincini kutlamak için kullanmasıyla diplomatik ve sportif bir tartışmanın odağı haline gelmişti.

Yaşanan olay sembolün siyasi ve kültürel anlamları konusunda daha geniş bir tartışmayı tetikledi ve Bremen’deki yasak kararının alınmasında etkili oldu.

sessiz tilki almanyada yasak mı

BOZKURT İŞARETİ YASAK MI?

Bremen Eğitim Müdürlüğü sözcüsü Patricia Brandt ‘sessiz tilki’ hareketinin ‘bozkurt’ işaretine benzemesinden dolayı yasaklanmasının uzun süredir tartışıldığını belirtti.

sessiz tilki sembolü ne ifade ediyor

Brandt “El hareketinin siyasi anlamı Bremen şehrinin değerleriyle kesinlikle bağdaşmıyor” diyerek kararın arkasındaki nedeni açıkladı.

Brandt ayrıca, öğretmenlerin bu hareketi pedagojik olarak modası geçmiş ve düzenleyici tarzını çok agresif ve küçümseyici bulduklarını da sözlerine ekledi.

bozkurt işareti nerede yasaklandı

SESSİZ TİLKİ İŞARETİ NEREDE YASAKLANDI?

Alman Öğretmenler Birliği Başkanı Stefan Düll, öğretmenlere ilkokullarda ve anaokullarında ‘sessiz tilki’ sembolünün kullanımında daha fazla hassasiyet göstermeleri çağrısında bulundu.

sessiz tilki nedir

Stefan Düll çocukları sessiz olmaya teşvik etmenin başka yolları da olduğunu belirtti.

Bazı okulların, gong ve diğer işaret dili veya resim sembollerini kullanmaya başladığı da bildirildi.

GündemDünyaPolitika

Bozkurt işaretine benzediği için Bremen’de yasaklanan ‘’Sessiz Tilki’’ işareti, okullarda çocukları sessiz olmasına teşvik etmek için kullanılıyor” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Caner Arca Caner Arca

    Amaçları işaret yasağından çok Türk düşmanlığını belli etmekti zaten

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir