Bolu Gerede yolu yangın nedeniyle kapatıldı, Demirler köyü tahliye edildi - Haber Jet

Bolu Gerede yolu yangın nedeniyle kapatıldı, Demirler köyü tahliye edildi

Bolu Gerede yolu çıkan orman yangını sebebi ile kapandı. Ankara'dan Bolu Gerede'ye sıçrayan yangının büyümesiyle Demirler Köyü boşaltıldı.

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde otluk bir alanda başlayan yangın, hızla yayılarak Bolu’nun Gerede ilçesindeki ormanlık alanlara kadar sıçradı.

bolu gerede yolu kapatıldı mı

BOLU DAĞI TÜNELİ KAPALI MI?

Yangının kontrolden çıkması üzerine Gerede’nin Demirler köyü büyük bir risk altında kalırken, bölgedeki vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla köy tahliye edildi.

Bolu Gerede yolunun kapanmasına neden olan yangında ekipler, yangının daha fazla yayılmasını engellemek için karadan ve havadan yoğun bir şekilde söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

bolu yolu açık mı

BOLU GEREDE YOLU NEDEN KAPALI?

Ankara ve Bolu arasında hızla yayılan yangın nedeniyle, Ankara-Bolu yolu üzerindeki Gerede ilçesi önemli bir tehdit altına girdi.

Yangının Gerede’nin Demirler köyüne yaklaşması üzerine, bölgedeki vatandaşların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi için köy boşaltıldı.

bolu gerede yolu niye kapalı

Yangının köydeki yerleşim alanlarına sıçramasını önlemek amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde, bir samanlık yanarak kül oldu.

Ekiplerin havadan ve karadan gerçekleştirdiği yoğun müdahale sayesinde, yangın bu bölgede yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alınabildi.

İlgili Haberler

bolu yangın son dakika

BOLU GEREDE YOLU KAPALI MI AĞUSTOS 2024

Yangının Bolu’nun Gerede ilçesine kadar ulaşması, bölgedeki ulaşımı da büyük ölçüde etkiledi.

Bolu Valiliği bir açıklama yaparak yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını ve güvenlik tedbirleri çerçevesinde Bolu-Gerede yolunun geçici olarak kapatıldığını duyurdu.

bolu yangın söndürüldü mü

Valilik tarafından yapılan açıklamada “Ankara ili Kızılcahamam ilçesinde bugün saat 12.28 sıralarında başlayan ve ilimiz Gerede ilçesi Demirler köyü mevkiine sirayet eden orman yangınına Valiliğimizin koordinesinde müdahale edilmekte olup söndürme çalışmaları devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

bolu gerede yangın son durum

Yangın söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Bolu ve çevresindeki vatandaşların dikkatli olmaları ve yetkililerin uyarılarına uymaları gerektiği belirtildi.

Bölgedeki ulaşımın ne zaman normale döneceği ise yangının kontrol altına alınma sürecine bağlı olarak netleşecek.

GündemÖne Çıkan Haberler

Bolu Gerede yolu yangın nedeniyle kapatıldı, Demirler köyü tahliye edildi” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Menekşe Menekşe

    Bolu dağı tüneli ne zaman açılacak

    Yanıtla
  • Leyla Leyla

    Her yaz ülkenin ciğerleri yanıyor

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir