Bolu Belediyesi, yere izmarit atma cezası 2024 ücretini açıkladı, kameralarla da izliyorlar - Haber Jet

Bolu Belediyesi, yere izmarit atma cezası 2024 ücretini açıkladı, kameralarla da izliyorlar

Bolu Belediyesi, Türkiye'nin en temiz şehri Bolu sloganıyla mobese kameralardan yere izmarit atanları tespit ederek ceza kesiyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın X hesabından paylaştığı videoda bir vatandaşa zabıtanın para cezası yazdığı görüntüler yazıldı. Yere izmarit atamanın cezası 2024 yılında 578 TL olarak uygulanıyor.

Bolu Belediyesi yere izmarit atanları mobese kameralar üzerinden tespit ederek ceza yazıyor.

YERE İZMARİT ATMA CEZASİ 2024?

4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun gereği “Tütün ürünleriyle ilgili izmarit, paket, ağızlık, kağıt ve benzeri atıkların çevreye atılması” nedeniyle Belediye Zabıta Görevlileri tarafından kesiliyor. Yere izmarit atma cezası 2024 yılında 578 TL olarak ödeniyor.

2023 yılında bu tutar 365 TL olarak ödeniyordu.

Yere izmarit atma cezası 2024

BOLU’DA YERE ÇÖP ATANLARA 14 BİN 407 LİRAYA KADAR CEZA

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, X hesabından yaptığı paylaşımda, Bolu’nun temiz kalması için sokak, cadde, kaldırım ve parklara, çekirdek kabuğu, izmarit veya çöp atanlara ayrım yapmaksızın 593 liradan 14 bin 402 liraya kadar idari para cezası uygulanacağını açıkladı.

Bolu Belediyesi, yere izmarit atma cezası 2024 ücretini açıkladı, kameralarla da izliyorlar 2

Bolu geçen 5 yıl içerisinde Türkiye’nin en temiz şehirlerinden biri olarak seçildi. Bolu Belediye Başkanı Özcan, daha da temiz kalması yönünde kararlı olduklarını belirtti.

X hesabından paylaştığı videoda mobese kameralardan yere çöp ve izmarit atanların tespit edildiği ve ceza yazdıkları bir videoyu “Uyarmadı demeyin!!! Ekipler iş başında ve kameralarla takip ediyoruz.” sözleriyle paylaştı.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir