Bilge İmer, Ahmet Yozgatlıgil'in ODTÜ rektörü atanmasının ardından istifa etti - Haber Jet

Bilge İmer, Ahmet Yozgatlıgil’in ODTÜ rektörü atanmasının ardından istifa etti

ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Asst. Prof. Bilge İmer, Ahmet Yozgatlıgil'in ODTÜ rektörü olarak atanmasına tepki göstererek görevinden istifa ettiğini duyurdu. Prof. İmer, 2013 yılından bu yana ODTÜ'de görev yapıyordu.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Asst. Prof. Bilge İmer, rektör ataması sonrası görevinden istifa etti. ODTÜ rektörü olarak atanan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Ahmet Yozgatligil’in ODTÜ’ye rektör olmasından utanç duyduğunu ifade etti.

BİLGE İMER İSTİFA MI ETTİ?

Ahmet Yozgatlıgil’in ODTÜ’ye rektör olara atanmasının ardından maille istifasını duyuran Asst. Prof. Bilge İmer, inandığı yolda dimdik yürüyeceğini ifade ederek “ODTÜ artık eski ODTÜ değil. Çok uğraştık didindik ancak menfaat odaklı insanların güdülerine yenik düştük.” sözleriyle mailine başladı.

Bilge İmer istifa

İmer mailinde, Ahmet Yozgatlıgil’in rektör atamasına “Ahmet Yozgatlıgil gibi emekleri hiçe sayan, emekleri başkasına peşkeş çeken, liyakatın ne olduğunu tam çözümleyememiş birinin ODTÜ’ye rektör olmasından utanç duyuyorum” sözleriyle tepki gösterdi.

PROF. BİLGE İMER KİMDİR?

1999 yılında ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği’nden mezun olan Bilge İmer, lisansüstü eğitimine ABD’de devam etti.

2000-2007 yılları arasında Kaliforniya Üniversitesi (UC Santa Barbara) doktora eğitimini aldı. 2004-2006 yılları arasında yine aynı üniversitede ekonomi yüksek lisansı yaptı.

Bilge İmer ODTÜ istifa

Türkiye’ye döndüğünde Bilkent Üniversitesi’nde 2007-2009 yılları arasında görev aldı. Özel sektörde mühendis olarak çalışan İmer, 2011-2013 yılları arasında Aselsan’da çalıştı.

2013 yılından bu yana ODTÜ’de öğretim görevlisi olarak yer aldı.

İlgili Haberler

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Ağustos’ta yayımlanan Resmi Gazete atama kararlarına göre, 13 üniversiteye rektör atadı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Verşan Kök görevden alınarak yerine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Ahmet Yozgatlıgil atanadı.

AHMET YOZGATLIGİL KİMDİR?

1975 yılında doğan Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, lisans ve lisansüstü eğitimini ODTÜ Makina Mühendisliği bölümünde gerçekleştirdi. Doktora eğitimini ise 2005 yılında ABD’de Drexel Üniversitesi’nde tamamladı.

2007 yılında ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü’ne katıldı. 2014 yılında Doçent, 2019’da Profesör ünvanı aldı.

Amerika’da NASA merika’da NASA Glenn Research Center, NIST ve Argonne National Laboratory’de, Japonya’da JAMIC’te (Japan Microgravity Center) ve Fransa’da CNRS’te misafir araştırmacı olarak motor teknolojileri ve yanma üzerine çalışmalar yürüttü.

Ahmet Yozgatlıgil kim, eğitimi ne

2016-2020 yılları arasında ODTÜ’de araştırma, inovasyon ve uluslararasılaşma alanlarından sorumlu Rektör Yardımcılığı ve ODTÜ Teknokent Yönetim Kurulu Başkan vekilliği yaptı.

2 Haziran 2023 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak atandı. Prof. Dr. Yozgatlıgil 22 Eylül 2023 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısından bu yana Aselsan Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürüyor.

Evli ve iki çocuk babası olan olan Yozgatlıgil iyi derecede İngilizce biliyor.

Gündem

Bilge İmer, Ahmet Yozgatlıgil’in ODTÜ rektörü atanmasının ardından istifa etti” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Gizem Nur Çevik Gizem Nur Çevik

    Bilge hocanın gitmesine çok üzüldük

    Yanıtla
  • Murat Çobanoğlu Murat Çobanoğlu

    inşallah yeni rektörümüz de bilge hoca gibi iyidir

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir