Beşiktaş serinleme noktaları Ortaköy, Barbaros, Köyiçi ve Levent meydanlarına kurulacak - Haber Jet

Beşiktaş serinleme noktaları Ortaköy, Barbaros, Köyiçi ve Levent meydanlarına kurulacak

Beşiktaş serinleme noktaları projesi İstanbul'da yaşayan vatandaşların yüzünü güldürdü. Limonata ve su ikramı yapılacak olan serinleme noktaları ise Beşiktaş'ın çeşitli bölgelerindeki meydanlara kurulacak.

Türkiye genelinde etkili olan ve mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden sıcak hava dalgası, özellikle büyük şehirlerde hayatı zorlaştırıyor.

Bu duruma karşı önlem almak isteyen Beşiktaş Belediyesi, semtin çeşitli bölgelerine serinleme noktaları kurarak vatandaşların serinlemesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Beşiktaş serinleme noktaları nerede?

Bazı şehirlerde var olan klimalı otobüs durakları için İstanbul’da da beklenen kapalı otobüs durakları ve serinleme noktaları oldukça sevindirici bir haber olarak ele alındı.

Beşiktaş’ın çeşitli bölgelerinde meydana yapılacak olan serinleme noktaları vatandaşların gün içerisinde rahat bir nefes almasına olanak tanıyacak bir proje.

Beşiktaş serinleme noktaları nerede?

BEŞİKTAŞ SERİNLEME NOKTALARI NEREDE?

Beşiktaş Belediyesi, sıcak hava dalgasına karşı ilçenin belirli noktalarına serinleme stantları kuracağını belirtti.

Ortaköy Meydanı, Barbaros Meydanı, Köyiçi Meydanı ve Levent Meydanı gibi yoğun kullanılan bölgelerde kurulacak bu stantlarda, her gün 11:00 ile 15:00 saatleri arasında ücretsiz su ve limonata dağıtılacağı bilgisi de herkes tarafından sevinçle karşılandı.

Beşiktaş serinleme noktaları nerede?

Planlanan proje vatandaşların olağanüstü sıcak havalarda sıvı ihtiyaçlarını karşılayarak serinlemelerine yardımcı olacakken aynı zamanda da konfor sağlayacak.

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI SERİNLEME NOKTALARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, iklim krizinin etkilerinin her geçen gün daha da belirgin hale geldiğini vurguladı.

“Ülkemizi ve dünyayı derinden etkileyen bir iklim krizi ile karşı karşıya olduğumuz bir gerçeklik. İklim değişikliği bizleri daha fazla sıcak hava dalgası ile karşı karşıya bırakırken, bu durum sağlığımız üzerinde olumsuz etkilere yol açıyor”

Normalin üstünde olan sıcak havalarda bunalan tüm vatandaşlar için düşünülen ve hayata geçirilecek olan bu proje birçok kişiyi heyecanlandırmış durumda.

Beşiktaş Serinleme Noktaları Ortaköy, Barbaros, Köyiçi Ve Levent Meydanlarına Kurulacak

Hem insanlar hem de sokak hayvanları için büyük bir tehdit oluşturan normal üstü hava sıcaklıkları ciddi bir problem haline geldi.

Beşiktaş Serinleme Noktaları Ortaköy, Barbaros, Köyiçi Ve Levent Meydanlarına Kurulacak

SICAK HAVALARDA SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÖNLEM ALINDI

Belediye, sokak hayvanlarının da sıcak havadan olumsuz etkilenmemesi için çeşitli önlemler aldığını da belirtti.

Parklara konulan su kapları, ilgili müdürlük tarafından düzenli olarak kontrol edilip değiştirileceği iletildi.

Başkan Akpolat yaptığı açıklamada can dostlarımızın da düşünüldüğünü aktardı.

“Can dostlarımız için daha önceden parklarımıza konulan sular, ilgili müdürlüğümüz tarafından düzenli olarak kontrol edilecek ve değişim sağlanacak”

Beşiktaş serinleme noktaları nerede?

SICAK HAVALARDA ALINACAK ÖNLEMLERE DEĞİNİLDİ

Başkan Akpolat, sıcak hava dalgasına karşı vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Gün içinde zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını ve bol sıvı almalarını tavsiye eden Akpolat, özellikle güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde dışarı çıkmamanın önemine dikkat çekti.

“Yüksek sıcaklıklar vücudumuzun ısı kontrol sistemini derinden etkiliyor. Bu durumu kontrol altında tutmak amacıyla daha fazla sıvıya ihtiyaç duyacağız”

Beşiktaş serinleme noktaları nerede?

Tüm bunların yanı sıra Beşiktaş Belediyesi, sıcak hava dalgasına karşı hazırladığı acil durum eylem planını da devreye soktu.

Acil durum planları kapsamında, ilçede belirli noktalarda serinleme stantları kurularak ücretsiz su ve limonata dağıtımı yapılacağı aktarıldı.

Ek olarak da belediye uzmanları tarafından hazırlanan sağlık önerileri de vatandaşlarla bilgilendirme amaçlı  paylaşılacak.

GündemSağlıkYaşam

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir