Basketbolcu Kemal Canbolat, Beyrut'ta eski Dürzi lideriyle aynı isimde olduğu için gözaltına alındı - Haber Jet

Basketbolcu Kemal Canbolat, Beyrut’ta eski Dürzi lideriyle aynı isimde olduğu için gözaltına alındı

Türkiye'den Suriye'ye gitmek için Beyrut'tan geçen Kemal Canbolat, isminin eski Dürzi lideriyle aynı olması nedeniyle tutuklandığını söyledi. Kemal Canbolat, Suriye'de Al-Wahda takımında forma giymiş ve Suriye Basketbol Milli Takım oyuncusudur.

Suriye Basketbol Milli Takımı’nda forma giyen Kemal Canbolat, Beyrut üzerinden Suriye’ye geçerken tutuklandığını anlattığı video sosyal medyada gündem oldu.

BASKETBOLCU KEMAL CANBOLAT TUTUKLANDI MI?

Lübnan Beyrut’ta gözaltına alınan Kemal Canbolat, Türkiye’den Suriye’ye geçmek için gittiği Beyrut’ta pasaport kontrolünü geçemediğini ve polislerin yanına aldıklarını söyledi. Basketbolcu adının Kemal Canbolat olduğunu duyunca polislerin şok olduğunu söyleyerek, “Gerçekten Kemal Canbolat mısın?” dediklerini ifade etti.

Basketbolcu Kemal Canbolat tutuklandı mı

Hiçbir sebep söylemeden o gece kendisini nezarete attıklarını ve bir gün sonra da deport edileceği bilgisi paylaşılan Canbolat, nezarette tanıştığı Dürzi bir polis sayesinde Suriye’ye uçak bileti bulduğunu ve o şekilde Suriye’ye gittiğini ifade etti.

Basketbolcu, tutuklanma nedeninin ise Suriye ve Lübnan’daki Dürzilerin lideri olan ve 1977 yılında suikaste uğrayarak öldürülen Kemal Canbolat’la aynı ismi taşıması olduğunu söyledi. Dürzilerin reenkarnasyon inanışına göre kendisinin eski Dürzi lideri olarak tekrar dünyaya geri geldiğimi düşünmüş olabilirler olarak ifade etti.

KEMAL CANBOLAT KİMDİR?

12 Nisan 1994 Hatay Hassa doğumlu Kemal Canbolat, Türk asıllı profesyonel baskelcudur. 2020 yılından bu yana Suriye Milli Takım forması giyen Canbolat, 2011 yılından bu yana profesyonel olarak basketbol oynuyor.

İlgili Haberler

Dürzi nedir

DÜRZİ NE DEMEK?

Dürzi, Suriye ve Lübnan’da yaşayan Şii meşrebinin bir mezhebi olarak İsmailiyye kökeninden gelen bir mezhep olarak biliniyor. İlk olarak 996 yılında Fatimi halifelerinden Hakim-Biemrrillah döneminde Vezir Hamza b. Ali tarafından kurulan bir mezheptir.

Dürzi inancına göre Yedi İmam’ın ardından Fatimi halifesi Hakim Biemrillah el Mansur İbnil Aziz Billah’ta Hakim Biemrihi adıyla insan kılığında görünmüş ve halifenin veziri Hamza ibn Ali’de onun peygamberidir.

DÜRZİ LİDERİ KEMAL CANBOLAT KİMDİR?

6 Aralık 1917 doğumlu olan Dürzi lideri Kemal Canbolat, Lübnan’daki İlerici Sosyalist Partisi’nin kurucusu ve Lübnan Dürzilerinin geçmişteki lideri olarak biliniyor. Lübnan Dürzilerinin şimdiki babası Velid Canbolat’ın ise babasıdır. 1977 yılında suikasta uğrayarak hayatını kaybeden Canbolat, sosyal adalet ve reform hareketleriyle tanındı.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir