Ayşe Ateş'in davada dile getirdiği isim Semih Yalçın, MHP Genel Başkan Yardımcısıdır - Haber Jet

Ayşe Ateş’in davada dile getirdiği isim Semih Yalçın, MHP Genel Başkan Yardımcısıdır

Sinan Ateş davasının dördüncü duruşması bugün görülüyor. Tetikçi Eray Özyağcı'nın avukatı dünkü duruşmada Sinan Ateş'in yanındaki arkadaşının silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybettiği iddiasını ortaya koymuştu. Bugün mahkemede Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ifadesinde Semih Yalçın'ın ismini geçirdi. Semih Yalçın Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı görevini sürdürüyor.

Sinan Ateş davasının dördüncü duruşmasında Ayşe Ateş ifade verdi. Ayşe Ateş, “Şu an bunları ilk defa anlatacağım çünkü beni de öldürürler diye korktum.” diyerek İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın isimlerini gündeme getirdi.

SEMİH YALÇIN KİMDİR, NERELİ?

Ayşe Ateş’in ifadesinde geçen Semih Yalçın, MHP Genel Başkan Yardımcısıdır.

Ayşe Ateş açıklama, ne dedi? Ayşe Ateş Semih Yalçın'ın ismini mi verdi? Ayşe Ateş kimdir?

Semih Yalçın, 26 Mart 1958 tarihinde Sivas’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. Üniversite hayatına 1975 yılında ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesi’nde başladı.

1975-1978 yılları arasında Gaziantep’te Mühendislik Fakültesi’nde eğitimine devam ederken burada Gaziantep Ülkü Ocakları İl Sekreteri olarak görev yaptı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih bölümünü tamamladı.

Akademik kariyerine Gazi Üniversitesi’nde başlayan Yalçın 1990 yılında doktor ünvanı aldı. 1991 yılında yine aynı üniversitede yardımcı doçent olarak atandı ve daha sonra burada profesör oldu.

Semih Yalçın kimdir, nereli? Sinan Ateş davasında Semih Yalçın var mı?

2oo6 yılından bu yana MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesidir. Önce 2011 yılında MHP’nin Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı,  2013’te Medya Tanıtım ve Halkla İlişkiler Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve 2018 yılından bu yana Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

2007 genel seçimlerinde MHP Sivas Milletvekili aday olsa da seçilemedi. 24. Dönem’de Gaziantep’ten 25. 26. 27. ve 28. dönemlerde ise İstanbul’dan milletvekili seçildi.

Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir