Avrupa'da Eyüp Sabri Tuncer kolonyaları BMHCA bileşeni nedeniyle toplatılıyor - Haber Jet

Avrupa’da Eyüp Sabri Tuncer kolonyaları BMHCA bileşeni nedeniyle toplatılıyor

Avrupa Birliği resmi sitesi Safety Gate, Eyüp Sabri Tuncer kolonyalarının içeriğinde BMCHA bileşiği tespit etti. Üreme sistemine zarar veren bileşen nedeniyle Mart 2022'den önce üretilen ürünleri kapsadığı öğrenildi. Bu nedenle Avrupa'da Eyüp Sabri Tuncer kolonyaları BMHCA bileşeni nedeniyle toplatılıyor.

Üreme sistemine zarar veren  BMHCA bileşeni nedeniyle Mart 2022’den önce üretilen ürünleri kapsadığı öğrenildi. Bu nedenle Avrupa’da Eyüp Sabri Tuncer kolonyaları BMHCA bileşeni nedeniyle toplatılıyor.

AVRUPA’DA EYÜP SABRİ TUNCER KOLONYALARI NEDEN TOPLATILIYOR?

Neredeyse bir asırlık markalardan olan Eyüp Sabri Tuncer ile ilgili Avrupa Birliği’nden kritik karar geldi. Avrupa Birliği yürütme organı Avrupa Komisyonu’nun resmi internet sitesinde, Eyüp Sabri Tuncer kolonya markası Mart 2022’den önce üretilen ürünlere yönelik olmak üzere içerisinde BMHCA bileşeni tespit edilmesi nedeniyle toplatılma kararı alındı.

Avrupa'da Eyüp Sabri Tuncer kolonyaları BMHCA bileşeni nedeniyle toplatılıyor 1

Avrupa Komisyonu sitesinde yer alan açıklamaya göre, maddenin üreme sisteminde hasar yarattığı yönünde büyük zararları olduğu ifade edildi. Ürününün kozmetik yönetmeliğine uygun olmadığı vurgulanırken uyarının Mart 2022’den önce üretilen ürünler için olduğu ifade edildi.

Eyüp Sabri Tuncer toplatıldı mı

Resmi sitede yer alan ürünler şu şekilde:

Eyüp Sabri Tuncer toplatıldı mı

İlgili Haberler

EYÜP SABRİ TUNCER TOPLATILAN KOLONYALAR HAKKINDA AÇIKLAMA

Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer Halktv. com. tr’ye konuştu. Konuyla alakalı soruları yanıtlayan Tuncer, ürünün eski bir ürün olduğunu ve yasaklanması olayının ise tespit edilen bileşenin ise Mart 2022’ye kadar kullanılmasında sakınca olmayan  bir ham madde olduğunu ifade etti.

Eyüp Sabri Tuncer kime satıldı sahibi kim

Ürünlerin eski olduğunu belirten Tuncer, sitede yer alan ürün resimlerinin de 4 yıl önce değişen logolardan olması nedeniyle kesinlikle 2022 öncesinde üretilmiş ürünler olduğunu belirtti.

BMHCA BİLEŞENİ NEDİR, ZARARI?

BMHCA bileşeni üreme sistemine zarar verdiği  özellikle hamile kadınlarda ve doğacak çocukların sağlığına ciddi zarar verdiği tespit edilmiştir. Ayrıca cilt hassasiyetine de neden olmakta.

EYÜP SABRİ TUNCER BOYKOT MU, İSRAİL MALI MI?

Türkiye merkezli ve Türk markası olan Eyüp Sabri Tuncer boykot ürün değil.

EYÜP SABRİ TUNCER SAHİBİ KİM?

1923 yılında kurulan Türkiye merkezli kozmetik şirketi Eyüp Sabri Tuncer, genel merkezi İstanbul Sarıyer’de fabrikası ise Ankara Lalahan’da bulunmakta. Yönetim kurulu başkanı ise Engin Tuncerdir.

Gündem

Avrupa’da Eyüp Sabri Tuncer kolonyaları BMHCA bileşeni nedeniyle toplatılıyor” haberine 1 yorum yapıldı.

  • emel erem emel erem

    2022 den önce kullandinizsa,aferin mi alacaksiniz,zararli ürun her zaman zararlidir,kendinizi harcadiniz

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir