Akademiklink Behçet Yalın Özkara mizah amaçlı YKS sonucunu paylaştı! "ÖSYM açığını buldum, Fizik bölümüne yerleştim" - Haber Jet

Akademiklink Behçet Yalın Özkara mizah amaçlı YKS sonucunu paylaştı! “ÖSYM açığını buldum, Fizik bölümüne yerleştim”

Akademiklink hesaplarındaki eğitim üzerine içerik üreten Behçet Yalın Özkara, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından eksi 1.75 fizik netimle ile Fizik bölümüne yerleştim diyerek kendisine ait görünen bir sınav sonucu paylaştı. Haber sitelerinin bunu gerçek olarak almasının ardından paylaşımın photoshop olduğunu açıkladı. Mizah amaçlı paylaşılan YKS sonucu gerçek olarak algılanması sonrası sosyal medyada gündem oldu.

Akademiklink olarak bilinen Behçet Yalın Özkara, eksi 1,75 net aldığı bir YKS sonucu paylaştı. Mizah amaçlı paylaştığı gönderi kısa sürede ‘gerçek’ sonuçmuş gibi algılanarak gündem oldu.

BEHÇET YALIN ÖZKARA EKSİ NETLE FİZİK BÖLÜMÜNE Mİ YERLEŞTİ?

Akademiklink hesapları üzerinden eğitim içerikleri üreten bir üniversitede akademisyen olan Behçet Yalın Özkara @istatistikvean kullanıcı adlı hesabından, “YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Ben eksi 1.75 fizik netim ile Fizik bölümüne yerleştim, hedefimi gerçekleştirdim. Sizin durumlar nasıl? :)” sözleriyle kendisine ait olduğu görülen bir YKS sonucu paylaştı.

Behçet Yalın Özkara eksi netle Fizik bölümüne mi yerleşti

Bu paylaşımı gören haber siteleri ise paylaşımı referans alarak “Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara, sistemdeki çarpıklığı göstermek için YKS’ye girip eksi 1,75 fizik netiyle Fizik bölümüne yerleşti.” sözleriyle Özkara’ya ait olduğu düşünülen YKS sonucunu paylaştı.

Kısa süre sonra olayın aslı ortaya çıktı.

Behçet Yalın Özkara, haberlerden birini alıntılayarak, “Fotoşok bu :p :D” sözleriyle YKS sonucunun gerçek olmadığını belirtti.

ÖSYM açığını buldum, Fizik bölümüne yerleştim diyen Behçet Yalın Özkara kim

İlgili Haberler

YKS sonucunun mizah amaçlı oluşturulduğu ortaya çıktıktan sonra Özkara’nın takipçileri eğlenceli yorumlar yaptı.

Behçet Yalın Özkara hangi üniversiteden mezun

BEHÇET YALIN ÖZKARA KİMDİR?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara, “Akademiklink” sosyal medya hesapları ve internet sitesi üzerinden eğitim içerikleri üretiyor.

2008 yılında Eskişehir İ.İ.B.F İşletme bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesinde, doktorasını ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde tamamladı.

Doktora döneminde Seul Hanyang Üniversitesinde, doktora sonrası araştırmalarında ise Massachusetts Üniversitesi ve Michigan Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak bulundu.

BEHÇET YALIN ÖZKARA HANGİ ÜNİVERSİTEDEN MEZUN?

Behçet Yalın Özkara, 2008 yılında 2008 yılında Eskişehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu.

Gündem

Akademiklink Behçet Yalın Özkara mizah amaçlı YKS sonucunu paylaştı! “ÖSYM açığını buldum, Fizik bölümüne yerleştim”” haberine 2 yorum yapıldı.

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir