Aile Gençlik fonu evlilik kredisi başvuru şartları aile.gov.tr'de - Haber Jet

Aile Gençlik fonu evlilik kredisi başvuru şartları aile.gov.tr’de

Faizsiz kredi desteği sunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile Gençlik fonu evlilik kredisini duyurdu. Aile Gençlik fonu evlilik kredisi başvurusu pilot illerde başladı. Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Zonguldak, Karabük ve Bartın'da evlenecek gençlere 150 bin TL kredi desteği başvuruları resmi sitede yer alıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı ailegenclikfonu.aile.gov.tr sitesinde “evlilik kredisi”ni duyurdu. Gençlerin evlenmesine yönelik düzenlenen bu fon hakkında detaylar da geldi.

AİLE VE GENÇLİK FONU EVLİLİK KREDİSİ BAŞLADI

Bakanlık’ın sitesinde yer alan bilgilere göre, 150 bin TL verilecek olan kredi, 2 yıl geri ödemesiz.

Evlilik kredisine hızlıca başvurmak isteyenlerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olan “ailegenclikfonu.aile.gov.tr” sitesinden detaylı bilgilere ulaşması gerekir.

Evlenecek gençlere yönelik yapılan proje, deprem bölgesindeki bazı illerde başlıyor.

Aile Gençlik fonu evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlıyor

AİLE GENÇLİK FONU EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

Projeden yararlanabilmek için eşlerden birinin;

06.02.2023 tarihinde ve başvuru anında Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye illerinden ya da Gaziantep ilinin Nurdağı ve İslahiye ilçelerinden birinde ikamet ediyor olması ya da;

Başvuru tarihinden bir yıl önce ve başvuru anında Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinden birinde ikamet ediyor olması gerekmektedir.

Aile Gençlik fonu evlilik kredisi başvuru şartları

Krediye hak kazanılması için eş adaylarının her ikisinin de ayrıca aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve Türkiye’de ikamet etmek,

Başvuru tarihi itibariyle 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak),

Depremden etkilenen 11 il (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak,

Çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı asgari ücretin 2,3 katından fazla olmamak,

Başvuru tarihi itibarıyla resmi nikâh tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak,

Bakanlığın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek ve katılmak,

Evlilik sonrasında 2 yıllık süre içerisinde Bakanlığın sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek,

Affa uğramış olsa bile; devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, bunların kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmamak.

Aile Gençlik fonu evlilik kredisi başvuru hangi illerde

150 BİN TL GENÇLERE EVLENME KREDİSİ HANGİ İLLERDE?

Deprem bölgesindeki bazı illerde pilot uygulaması başlayan, ardından yurt genelinde doğurganlık hızının en düşük olduğu üç şehre son olarak Osmaniye’nin eklenmesiyle genişleyen proje kapsamında yeni bir çalışma daha yapıldı.

GündemYaşam

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir