Ağız gargaraları alkollü mü? Bir vatandaş 3.76 promil alkollü çıktı - Haber Jet

Ağız gargaraları alkollü mü? Bir vatandaş 3.76 promil alkollü çıktı

Antalya Manavgat'ta trafik ekiplerinin denetiminde alkollü olduğu tespit edilen bir vatandaş alkollü olmadığını söyleyerek sadece gargara kullandığını ifade etti. Ancak açıklaması ehliyetine el konulmasına engel olmadı. Elindeki cezayla hastaneye giden gencin kan testinde alkol olmadığı belirlendi.

Antalya Manavgat Mehmet Akif Bakır isimli sürücü, yapılan trafik kontrolünde 3.76 promil alkollü çıktı. Alkol kullanmadığını belirtmesine rağmen ceza yazılan ve ehliyetine el konulan Bakır, daha sonra alkol olmadığının tespit edilmesi için hastaneye gitti. Bakır’ın kullandığı gargara nedeniyle alkollü çıktığı ortaya çıktı.

AĞIZ GARGARASINDAN ALKOLLÜ ÇIKAN KİM?

İş çıkışı kız arkadaşıyla buluşmak için aracıyla yola çıkan Mehmet Akif Bakır, trafik kontrolünde alkol metreye üfledi ve 3.76 promil alkollü çıktı.

Yapılan kontroldeki alkol oranının doğru olmadığını belirten Mehmet Akif Bakır, derdini anlattı ancak ceza almaktan kurtulamadı.

Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezasına çarptırılırken ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu.

Manavgat Devlet Hastanesi’ne giderek yaptırdığı kan testinde kanında alkol olmadığını ispatladı. Ceza tutanağı ve hastaneden aldığı alkolsüz raporuyla karakola giderek ifade verdi.

İfadesinde yola çıkmadan önce ağız kokusunu önlemek amacıyla ağız gargarası kullandığını ve bu  nedenle alkollü çıktığına yer verdi.

ağız gargarasında alkol var mı

AĞIZ GARGALARI ALKOLLÜ MÜ?

Gargaralar, nefesi temizlemek, ağız kokusunu önlemek ve sağlıklı bir ağız için yaygın olarak kullanılıyor.

Antimikrobiyat özelliğinden dolayı alkol, ağız gargaralarında yaygın olarak bulunuyor.

Gargaradaki alkol, ağız içindeki bakterileri ve mikroorganizmaları öldürür.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir