Afyonlu olan Meryem Betül Çavdar Jackie Chan'den bronz madalyasını aldı - Haber Jet

Afyonlu olan Meryem Betül Çavdar Jackie Chan’den bronz madalyasını aldı

2024 Paris Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi başarıyla temsil eden milli tekvandocu Meryem Betül Çavdar, bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. 24 yaşındaki sporcu, yalnızca bu önemli madalyayı kazanmakla kalmadı; ödülünü, dövüş sanatları efsanesi ve ünlü aktör Jackie Chan'den alarak iki katı bir mutluluk yaşadı.

2024 Paris Paralimpik Oyunları’nda tekvando dalında yarışan Meryem Betül Çavdar, kazandığı madalya ile hem Türkiye’yi gururlandırdı hem de spor kariyerine yeni bir başarı ekledi.

Madalyasını, sinema dünyasının efsanevi dövüş sanatları ustası ve aktörü Jackie Chan’in elinden alması ise bu anlamlı anı daha da özel kıldı.

meryem betül çavdar kimdir

MERYEM BETÜL ÇAVDAR’A JACKİE CHAN’DEN MADALYA

Paris’te düzenlenen oyunlarda Türkiye’ye ilk madalyayı kazandıran sporcu olarak adını tarihe yazdıran Meryem Betül Çavdar, bu başarıyı dünyaca ünlü aktör ve dövüş sanatları ustası Jackie Chan’den madalyasını alarak taçlandırdı.

Bu anı özel ve unutulmaz kılan Çavdar, yaşadığı sevinci şu sözlerle paylaştı: “Madalyayı Jackie Chan’den almak bir hayaldi, gerçek oldu!” dedi.

meryem betül çavdar jackie chan

MERYEM BETÜL ÇAVDAR KİMDİR?

Meryem Betül Çavdar 3 Mayıs 2000 tarihinde doğmuş olan genç ve yetenekli bir paralimpik tekvandocudur.

Afyonkarahisar doğumlu olan Çavdar, spor kariyerine çok erken yaşlarda başlamış ve kısa sürede milli takımın değişmez isimlerinden biri haline gelmiştir.

meryem betül çavdar programı ve sonuçları

Azmi ve kararlılığı ile dikkat çeken sporcu, ulusal ve uluslararası birçok turnuvada Türkiye’yi temsil etmiştir.

İlgili Haberler

Özellikle 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda elde ettiği gümüş madalya ile dikkatleri üzerine çekmiş, 2024 Paris Paralimpik Oyunları’nda ise bu başarısını bronz madalya ile sürdürmüştür.

meryem betül çavdar madalyaları

MERYEM BETÜL ÇAVDAR KAÇ YAŞINDA?

Henüz 24 yaşında olan Meryem Betül Çavdar, genç yaşına rağmen büyük başarılara imza atarak Türk sporunun yükselen yıldızlarından biri oldu.

Çavdar, spora olan tutkusu ve disiplini ile kariyerini her geçen gün daha da ileriye taşıyor.

Başarılarına yenilerini eklemek için çalışmalarına ara vermeden devam eden Meryem Betül Çavdar, Türk spor tarihinde adını altın harflerle yazdırmaya kararlı.

meryem betül çavdar engelli mi

MERYEM BETÜL ÇAVDAR NERELİ?

Aslen Afyonkarahisarlı olan Meryem Betül Çavdar milli gururumuz olarak madalyayla Türkiye’ye dönüyor.

Tekvando branşında Kadınlar 52 kg K44 kategorisinde bronz madalya kazanan sporcumuz Meryem Betül Çavdar’ı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

GündemSpor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir