Afyon Zafer Yürüşü 102. yılında Atatürk'ün Kocatepe yürüyüşü tekrarlandı - Haber Jet

Afyon Zafer Yürüşü 102. yılında Atatürk’ün Kocatepe yürüyüşü tekrarlandı

Afyon Zafer Yürüyüşü veya Afyon Kocatepe yürüyüşü her yıl aynı tarihte ve aynı güzergahta, 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gece Mustafa Kemal Atatürk ve komuta kademesinin Şuhut'tan Kocatepe'ye yaptığı yürüyüşü anmak gerçekleşiyor. Afyon Zafer Yürüyüşü Büyük Taarruz Haftası etkinlikleri kapsamında 102. kez gerçekleşti.

Her yıl 25 Ağustos 26 Ağustos arasında yapılan Afyon Zafer Yürüyüşü, bu sene de gerçekleşti. Kocatepe’de başlayan yürüyüş Büyük Taarruz Zafer Haftası’nın 102. yıl kutlamaları kapsamında düzenlendi.

AFYON ZAFER YÜRÜYÜŞÜ NE ZAMAN?

25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gece Atatürk ve komuta kademesinin Şuhut’tan Kocatepe’ye yaptığı yürüyüşü temsilen her yıl Büyük Taarruz Zafer Haftası kapsamında yapılan etkinlikte Afyon Zafer Yürüyüşü veya bir diğer adıyla Afyon Kocatepe Yürüyüşü gerçekleşiyor.

Afyon Kocatepe yürüyüşü kaç km

ZAFER YÜRÜYÜŞÜ KAÇ KM?

Afyon’un ilçesi Şuhut’tan başlayarak Kocatepe’de sona eren 14 km’lik Zafer Yürüyüşü’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün kullandığı güzergah yürüyerek geçilliyor. Büyük Taarruz’un önemli bir kısmı Afyon’da geçmiş ve ilk karargahı Kocatepe’de kurulmuştur.

İlgili Haberler

Zafer Yolu nerede

102. YILINDA ZAFER YÜRÜYÜŞÜ

Afyonkarahisar’da gerçekleşen Büyük Taarruz Zafer Yürüyüşü 102. yıl etkinliklerine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’ta katıldı. 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan akşam başlayan Çakırözü köyünden Kocatepe’ye sürecek yürüyüş ile Atatürk’ün liderliğinde gerçekleşen zaferin hatırası yaşatılıyor.

Zafer Yürüyüşü kaç km

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir