Adana milletvekili Bilal Bilici, Boston Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu - Haber Jet

Adana milletvekili Bilal Bilici, Boston Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu

İYİ Parti'den istifa ettikten sonra CHP'ye geçtiği öğrenilen Bilal Bilici'nin hayatı ve biyografisi merak ediliyor. Boston Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu olan Bilal Bilici, daha önce Adana milletvekili olan Mehmet Ali Bilici'nin oğludur.

İYİ Parti’den istifa ederek bağımsız Adana Milletvekili olan Bilal Bilici, Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı. Bilici’nin parti değiştirmesiyle CHP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 128’e yükseldi.

BİLAL BİLİCİ KİMDİR?

1984 yılında Adana’da doğan Bilal Bilici, lisans eğitimini Boston Üniversitesi Ekonomi bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını ise Bahçeşehir Üniversitesi Global İlişkiler alanında yaptı.

Ernst & Young ve Accenture şirketlerinin Cincinnati ve Boston ofisinde üst düzey danışman olarak görev aldı. Dubai’de petrol ve petrokimya sektörlerinde yönetici olarak çalıştı.

Adana milletvekili Bilal Bilici, Boston Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu 2

Bilici Holding Yönetim Kurulu’nda yer aldı. 2022’de İYİ Parti’nin ABD temsilciliğine genel başkan danışmanı olarak atandı.

İlgili Haberler

2023 genel seçimlerinde İYİ Parti’den Adana milletvekili olarak seçildi. 15 Mayıs 2024 tarihinde İYİ Parti’den istifa ederek bağımsız milletvekili olarak TBMM’de yer almaya devam etti. Son olarak CHP geçtiği öğrenilen Bilici, Meclis’te CHP Adana milletvekili olarak yer alacak.

Adana milletvekili Bilal Bilici, Boston Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu 3

BİLAL BİLİCİ BABASI KİM?

Bilal Bilici, daha önce Adana milletvekili olarak TBMM’de bulunan Mehmet Ali Bilici’nin oğludur. 1951 doğumlu Mehmet Ali Bilici, TBMM 18, 20 ve 21. dönemlerinde Adana milletvekili olarak görev yaptı. Adana Demirspor ve Adanaspor’a asbaşkanlık yaptı.

BİLAL BİLİCİ HANGİ PARTİ’YE GEÇTİ?

15 Mayıs tarihinde İYİ Parti’den istifa eden Bilal Bilici Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçti.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir