ABD'de yakalanan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un cezaevinden yeni fotoğrafı ortaya çıktı - Haber Jet

ABD’de yakalanan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un cezaevinden yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Haklarında kırmızı bültenle arama kararı bulunan ve geçtiğimiz günlerde ABD'de yakalanan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un yargılanması devam ediyor. Timur Cihantimur'un Connecticut eyaletinde reşit olmayan çocukların tutulduğu Islah evindeki dosyasındaki bilgileri ve fotoğrafı paylaşıldı.

Eylem Tok ve oğlunun ABD’de yargı süreci devam ederken Eylem Tok’un duruşması 27 Haziran 09.00’a, Timur Cihantimur’un duruşması ise 20 Haziran Perşembe saat 15.30’a ertelenmişti.

TİMUR CİHANTİMUR’DAN YENİ GÖRÜNTÜ

Olayı ABD’de takip eden gazeteci Emrullah Erdinc’in X hesabından paylaştığı bilgilere göre Timur Cihantimur’un kaldığı ıslah evindeki dosyasına erişildi.

Emrullah Erdinc’in paylaşımında Timur Cihantimur’un, 14 Haziran 2024 tarihinde Connecticut eyaletinde ıslah evine getirildiği ve yargılaması devam ettiği için hüküm kısmının boş bırakıldığı görüldü.

Timur Cihantimur olayı nedir, babası kim?

Dosyada yaşı 16 olarak belirtilen T.Cihantimur, 28 Haziran’da 17’sine girmiş olacak. Dosyadaki bir diğer bilgide ise “Federal Suç” ibaresi yer alıyor.

Eylem Tok olayı ne, yakalandılar mı?

TİMUR CİHANTİMUR’UN DAVASI BUGÜN GÖRÜLECEK

ABD’den canlı olarak davayı takip eden Gazeteci Emrullah Erdinc’in haberine göre, Timur Cihantimur’un 18 Haziran’da çıktığı duruşma, tutukluluğa devam kararı alınarak 20 Haziran Perşembe günü saat 15.30’a ertelendi.

Çıktığı ilk duruşmada ise, duruşmaya beş rengi bir cezaevi kıyafetiyle geldiği, Connecticut’ta çocukların kaldığı rehabilitasyon cezaevinde kaldığı öğrenildi. Avukatları koşulların kötü olduğunu belirterek serbest bırakılmasını talep etse de mahkeme talepleri reddetti.

EYLEM TOK OLAYI NEDİR?

1 Mart 2024 tarihinde iddiaya göre Eylem Tok’un oğlu Timur Cihantimur, annesinin aracıyla seyir halindeyken yol kenarına arıza nedeniyle park halinde olan ATV araçlarına çarptı. Yaptığı kazada 29 yaşında Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden oldu.

Kazanın ardından polislerden önce olay yerine gelen Eylem Tok, oğlunu kaçırarak önce Mısır’a oradan ABD’ye geçti.

Haklarında kırmızı bültenle yakalama kararı olan Eylem Tok ve oğlu, ABD Boston eyaletinde yakalandı.

ABD’de hakim karşısına çıkan Eylem Tok ve oğlunun tutukluluk hali devam ederken Türkiye’ye iadeleri olup olmayacağı olursa nasıl olacağı merak ediliyor.

Eylem Tok’un duruşması 27 Haziran saat 09.00’a ertelendi.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir