6 Şubat tahmini yapan Cenk Varol, Marmara İstanbul depremi için 14 Aralık tarihini verdi! "Bilimsel değil, Allah bilir" - Haber Jet

6 Şubat tahmini yapan Cenk Varol, Marmara İstanbul depremi için 14 Aralık tarihini verdi! “Bilimsel değil, Allah bilir”

5 ayrı deprem kuşağına ayrılan Türkiye'nin, neredeyse her bir köşesinde riskli fay hatları bulunuyor. Nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu Marmara Bölgesi'nde beklenen depremin şiddeti, zamanı ve tarihi üzerine öngörülerde bulunuluyor. Öngörüde bulunanlardan biri olan X (Twitter) kullanıcısı Cenk Varol, Marmara Depremi'nin 14 Aralık 2024 tarihinde Bursa Gemlik'te gerçekleşeceğini söylüyor.

Cenk Varol isimli X kullanıcısı yaptığı Marmara Depremi tahmini ile sosyal medyada çok tartışıldı. Yaptığı öngörünün bilimsel bir çalışma olmadığını söyleyen Varol, 6 Şubat dahil pek çok öngörüsünün yüzde 98 tuttuğunu söyleyerek hissiyatına göre bilgilendirme yaptığını söylüyor.

MARMARA  BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ BEKLENİYOR MU 2024?

X’te Cenk Varol (@cenkvarool) isimli hesap, Marmara Depremi ile ilgili 14 Aralık 2024 tarihi saat 04.20’de Bursa Gemlik merkezli 7.1 büyüklüğünde deprem olacağını iddia etti.

marmara depremi 2024 bekleniyor mu büyük istanbul depremi ne zaman olacak 2024 kasım aralık

Sosyal medyada kısa sürede gündem olan paylaşımın aldığı tepkiler sonrası Cenk Varol, öngörüsünün rüyasında gördüğünü ve 6 Şubat depreminden öncede benzer bir uyarı yaptığını belirtti.

büyük istanbul depremi cenk varol ne zaman olacak bekleniyor mu 2024

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ 14 ARALIK 2024’TE Mİ OLACAK?

Bilimsel dayanağı olmayan öngörüsüne karşılık Cenk Varol’da “Yaptığım öngörünün bilimsel bir çalışması yoktur, daha önce ki deprem tahminim ve bir çok öngörümde %98 başarılı sonuç alsam da geleceği Allah’tan başka kimse bilemez. Ben hissiyatım ve öngörüm doğrultusunda sizlere bilgilendirme yaptım . Her gün gökyüzündeki enerji akışını takip ederek veri giriyorum zaman daraldıkça sonuç daha da belli olur. Şuan için panik yapabileceğiniz bir durum söz konusu değil.” sözleriyle oluşan panik havasını dağıtmaya çalışarak öngörülerinin bilimsel bir çalışma olmadığına değindi.

İlgili Haberler

14 aralıkta deprem mi olacak büyük marmara depremi 14 aralıkta mı olacak

MARMARA DEPREMİ NE ZAMAN OLACAK 2024?

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, olası Marmara Depremi’nde İstanbul’un özellikle Küçükçekmece ve Tekirdağ bölgelerinin risk altında olduğunu belirtiyor. Olası bir depremin ise 6.4 ile 7.2 arasında olacağını söylüyor. Üst üste iki deprem beklediğini ve ilk depremin 20 ila 35 saniye ikinci depremin ise 30 ila 40 saniye arasında süreceğini ifade etti.

Bilim insanları Marmara Depremi’nin ne zaman olacağına dair tahmini bir tarih veremiyor ancak genel kanı olacak depremin 6.5 ile 7 ve üzeri bir deprem beklentisinde olduğu düşünülüyor.

Prof. Dr. Ercan daha önce yaptığı bir başka açıklamada depremi için 2045 yılını vermişti.

GündemEditörün Seçtikleri

6 Şubat tahmini yapan Cenk Varol, Marmara İstanbul depremi için 14 Aralık tarihini verdi! “Bilimsel değil, Allah bilir”” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Merve Merve

    Herkes bir tarih söylüyor 19 Ağustos’ta da olacak demişlerdi

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir