2x2=1 yazan börekçi kuryesi Serdar Akyüz Instagram hesabı bir anda değişti - Haber Jet

2×2=1 yazan börekçi kuryesi Serdar Akyüz Instagram hesabı bir anda değişti

Pendik'te iddiaya göre sipariş götürdüğü evdeki kadına mesaj atarak rahatsızlık veren kurye çalıştığı börekçiyi basan koca, çalışanlar tarafından dövülerek bıçaklanmıştı. Kuryenin Serdar Akyüz olduğu öğrenildi. Instagram profiline 2x2=1 yazan börekçi kuryesi Serdar Akyüz'ün yazdığı, bölücülerin kullandığı işlem 2+2=1 olarak da biliniyor. 2 çarpı 2'nin anlamı merak edilirken Pendik börekçi kuryesinin olaylar sonrası yeni Instagram hesabı açtığı ve profilini Türkçü ifadelerle değiştirdiği iddia edilmekte.

Pendik’te iddiaya göre sipariş götürdüğü evdeki kadına mesaj atarak rahatsızlık veren kurye çalıştığı börekçiyi basan koca, çalışanlar tarafından dövülerek bıçaklanmıştı. Kuryenin Serdar Akyüz olduğu öğrenildi. Instagram profiline 2×2=1 yazan börekçi kuryesi Serdar Akyüz’ün yazdığı, bölücülerin kullandığı işlem 2+2=1 olarak da biliniyor. 2 çarpı 2’nin anlamı merak edilirken Pendik börekçi kuryesinin olaylar sonrası yeni Instagram hesabı açtığı ve profilini Türkçü ifadelerle değiştirdiği iddia edilmekte.

2X2=1 YAZAN BÖREKÇİ KURYESİ SERDAR AKYÜZ INSTAGRAM HESABI

İddialara göre Pendik’te sipariş götürdüğü evdeki kadına mesaj atan ve rahatsızlık veren kuryeyi öğrenen koca, börekçiyi basmış ve çalışanlar tarafından darpedilmişti.

Kimliği açığa çıkan börekçi kuryesi Serdar Akyüz’ün Instagram hesabına bölücü terör örgütü PKK’nın kullandığı 2×2=1 ifadesinin yer aldığı görüldü.

2x2=1 ne anlama gelir

Serdar Akyüz’ün daha sonra Instagram hesabını silerek başka bir hesap açtığı ve orada Türkçü gibi davrandığı da iddia edildi.

2 artı 2 eşittir 1 ne anlama gelir

2X2=1 NE ANLAMA GELİR?

2×2=1 veya 2+2=1 işlemlerinin anlamı tekrar gündeme geldi. Kürdistan propagandası için kullanılan bir ifadedir.  İran Kürdü olan ve İran Kürdistan Demokrat Partisi’nin başkanı ve Mahabad Cumhuriyeti’nin kurucusu olarak bilinen 1893-31 Mart 1947 tarihleri arasında yaşayan Kadı Muhammed (Qazi Muhammed)’in 2 çarpı 2 eşittir 1 şiirinde kullandığı ve Kürdistan propagandası yapan şiirdir. Günümüzde PKK ve destekçileri yani bölücülerin kullandığı ifade olarak bilinir ve “Kürdistan’ın sözde tek ve bir olduğu, ayrılamayacağı” üzerinde durur. Burada bazen eşittir ifadesinin karşısına güneş sembolü eklenebilir. Güneş, bölücüler için kürdistanın sembolü olarak görülür.

Kürtler 2 2 1 ne demek

2X2= ŞİİRİ QADI MUHAMMED KİMDİR?

Kadı Muhammed, Mahamad’ın Kürt ailelerindendir. Babası Kadı Ali, 1920’lerde İran hükümetine karşı isyan etmiş ve Simko (Pehlevi dönemi Kürtleri) ile işbirliği yaptı. Mahamad Vakıflar İdaresi Müdürlüğü yapmasının ardından babasının yerine kadılığa atandı. Babasının ölümünden sonro 1930’larda Mahabad hakimliğine aday gösterildi. Nisan 1945 yılında Sovyetler tarafından destendiği ve İran’da önde gelen bir Kürt örgütünün lideri olarak siyaset sahnesine çıktı.

22 Ocak 1946’da Çarçıra meydanında Kürdistan Cumhuriyeti’ni/Mahabad ilan etti. Bu olaydan 20 gün sonra Kürt meclisini toplayarak resmi dili Kürtçe yaptı. Çeşitli yayınlarla devlet propagandasını yayarken Sovyetlerin desteğini almaya devam etti. Azerbaycan Cumhuriyeti ile Nisan 1946’da Sovyetlerin desteği ile barış anlaşması imzaladı her iki cumhuriyette de Azerbaycanlı ve Kürt azınlık haklarının korunacağı konusunda anlaşıldı.

Qazi Muhammed ne yaptı

17 Aralık 1946’da İran ordusu Mahabad’ı işgal ederek Mahabad Cumhuriyeti’ni yıktı. 31 Mart 1947 tarihinde ise Kadı Muhammed ve savunma bakanı Hüseyin Seyfi Kadı cumhuriyeti ilan ettikleri Çarçıra Meydanı’nda asılarak idam edildi.

2X2=1 ŞİİRİ

2×2=1 şiiri yukarıda bahsettiğimiz gibi Kadı Muhammed’e aittir. Şiir “okulda sürekli iki kere iki nedir diye sorarlar/ ve herkes dört diye cevap verir/Ben sürekli düşük not alırdım/Çünkü iki kere iki birdir benim için.” dizeleriyle başlar. Şiir iki artı ikinin dört değil bir ettiği anlamlar üzerinde metaforik anlamlar üzerinden ilerlerken sözde Kürdistan propagandası yapar. Bu nedenle bölücülerin kullandığı ifade olarak bilinir.

2 ARTI 2 EŞİTTİR 1 NE DEMEK?

2 Artı 2 eşittir 1’in anlamı ile 2 çarpı 2’nin anlamı aynıdır. PKK ve destekçileri olan bölücülerin kullandığı ifadelerden biridir.

Gündem

2×2=1 yazan börekçi kuryesi Serdar Akyüz Instagram hesabı bir anda değişti” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Ceren Ceren

    Ben de 2×2=1 ne demek diyordum

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir