28 şubatta saçını kazıtan kadın, Özgür Demirtaş'ın Türkiye'yi Fransa'ya şikayet etmesine net bir cevap verdi - Haber Jet

28 şubatta saçını kazıtan kadın, Özgür Demirtaş’ın Türkiye’yi Fransa’ya şikayet etmesine net bir cevap verdi

Instagram'ın kapatılması sonrası dış basına konuşan isimler arasında Özgür Demirtaş'ta yer aldı. Demirtaş, bir Fransız gazetesinde Instagram ile ilgili çağrılarının yer aldığını duyurdu. Bunun üzerine X üzerinden 28 Şubat'ta saçını kazıtarak üniversiteye gittiğini söyleyen bir kadın kendisine Alman basınından gelen teklifi 'ülkemi şikayet etmem' diyerek reddettiğini ifade etti.

Kamusal alanda başörtüsü yasağı zamanı saçını kazıtarak üniversiteye giren bir kadın, Özgür Demirtaş’ın Fransız gazetesinde yer alan Instagram’ın kapatılmasıyla ilgili çağrısına tepki gösterdi.

FRANSIZ BASININA KONUŞAN ÖZGÜR DEMİRTAŞ’A SERT CEVAP

Özgür Demirtaş, Instagram’a erişim engeli ile alakalı çağrısının Fransız gazetesi Le Monde’de yayımlandığını X hesabından paylaştı.

Bu davranışı bazı kullanıcılar tarafından “dış basına ülkeni şikayet etmek” olarak yorumlanırken bir kullanıcı kendi hayat hikayesinden örnek vererek net bir tepki gösterdi.

28 Şubat'ta saçını kazıtan kadın

Ayşegül Şara Mor isimli X kullanıcısı, “Kamusal alanda Başörtüsü yasağı zamanı üniversitede kafasını kazıyarak okuyan kız olarak baya ün yapmıştım 4 yıl. Her yerden röportaj talebi geliyordu. Reddediyordum. Bir Alman gazetesinden haber gelince ben ülkemi ite köpeğe şikayet etmem demiştim. Yaş 21..” sözleriyle Demirtaş’ın paylaşımını alıntılayarak cevap verdi.

Ayşegül Şara Mor kimdir

İlgili Haberler

28 Şubatta saçını kazıtarak eğitimine devam etmesini 18 yaşındaki küçücük kızken doğru bildiğini yaptığını söyleyerek yaptığı şeyin dini icazetle yapmadığını belirtti.

28 şubatta saçını kazıtan kadın, Özgür Demirtaş'ın Türkiye'yi Fransa'ya şikayet etmesine net bir cevap verdi 2

Yaptığı hareketin hak ve özgürlükler kapsamında dik bir duruş olsun, sistemin çatlağından sızdığını ifade etti.

28 ŞUBAT’TA SAÇINI KAZITAN

Ayşegül Şara Mor, üniversitelerde başörtüsü yasağı devam ederken yasaktaki açığı delmek ve hak ve özgürlükleri kapsamında dik bir duruş sergilemek amacıyla okul hayatına 4 yıl bu şekilde devam etti.

Mali müşavir olduğu görülen Şara, o zor dönemlerinde okulunu ikincilikle bitirmiş.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir