15 Temmuz'un 8. yılına girerken Türkiye, darbecilere karşı duran şehitlerini anıyor - Haber Jet

15 Temmuz’un 8. yılına girerken Türkiye, darbecilere karşı duran şehitlerini anıyor

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 8. yılında çeşitli törenlerle anılırken darbe girişimine karşı koyan 251 şehidimiz de anılıyor. 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişiminde darbecilere karşı direnen çocuk kahramanlar ise unutulmuyor.

15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. FETÖ’nün hain darbe girişiminde darbeye karşı çıkarak hayatını kaybeden sivil, polis ve asker olmak üzere 251 kişi vatandaşımız şehit olurken  2 bin 700’den fazla vatandaşımızda gazi oldu.

15 TEMMUZ’DA ÇOCUK ŞEHİTLER

Türkiye Gazetesi özel haberinde 15 Temmuz’un çocuk kahramanlarını derledi.

15 Temmuz gecesi, binlerce vatandaşımız sokaklarda darbecilere karşı direnirken o gece çocuk kahramanlara da şahit oldu.

1999 doğumlu Abdullah Tayyip Olçok, kendisi gibi darbecilere karşı gelirken şehit düşen babası Erol Olçok’un ısrarına rağmen darbecilere karşı meydanlara indi.

15 Temmuz ne bayramı ilan edildi? 15 Temmuz gecesi ne oldu, darbesini kim yaptı?

Babasıyla birlikte Boğaziçi Köprüsü’ne yürüyen Olçok, askeri durmaya ikna etmeye çalıştı. Fakat asker üniformalı teröristler önce babası Erol Olçok’a daha sonra kendisini zırh delici mermilerle şehit etti.

16 yaşındaki Engin Tilbaç darbe girişimini protesto ederken bir tankın önünde durdu ancak tankın altında kalarak şehit oldu.

Tilbaç ile aynı yaşta olan Mustafa Karasakal’da babası ve kuzeniyle birlikte Kızılay’a yürüdü. Darbeci askerlerin helikopterkerle açtığı ateşin hedefi olarak şehit düştü.

15 Temmuz’da kaç kişi şehit oldu?

17 yaşındaki Mahir Ayabak ise, Atatürk Havalimanı’na darbecilere karşı direnmeye gitti. FETÖ’nün emrindeki askerlerin açtığı ateşlerle şehit oldu.

Uhud Kadir Işık’ta yine 17 yaşındaydı. Kara Harp Okulu’nda astsubaylık sınavına girdiği gün darbe girişimi yaşandı. Işık, Meclis önünde yararlılara yardım ettiği esnada açılan ateş sonucu şehitlik mertebesine erişti.

Gündem

15 Temmuz’un 8. yılına girerken Türkiye, darbecilere karşı duran şehitlerini anıyor” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Olcay Şaşma Olcay Şaşma

    Mekanları cennet olsun hepsinin

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir