15 belediye başkanı ve 2 milletvekili AK Parti'ye katılıyor! İsimleri bugün belli olacak - Haber Jet

15 belediye başkanı ve 2 milletvekili AK Parti’ye katılıyor! İsimleri bugün belli olacak

AK Parti 23'üncü kuruluş yıl dönümünde parti bünyesine katmak istediği belediye başkanları ve milletvekilleriyle görüşmelerini sürdürüyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, düzenlediği basın toplantısında 15 belediye başkanı ve iki milletvekilinin katılacağını belirterek yeni katılımların olabileceğini söyledi. İYİ Parti'den geçecek isimler kesinleşirken Yeniden Refah Partisi içinse görüşmeler sürüyor. AK Parti'ye geçecek belediye başkanlarının kim olacağı bugün yapılacak 23'üncü yıl programında öğrenilecek.

AK Parti, 23’üncü kuruluş yıl dönümünde yeni transferlerle kadrosunu güçlendirmeyi amaçlıyor. Belediye başkanları ve milletvekillerini AK Parti’ye katılmasıyla alakalı görüşmelerin devam ettiği biliniyor.

AK PARTİYE GEÇECEK BELEDİYE BAŞKANLARI KİM?

14 Ağustos 2001 yılında Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan AK Parti, 23’üncü yıldönümünü kutluyor. “Adı AK Parti” sloganıyla yola çıkıla 23’üncü yıl sloganıyla iktidarını güçlendirmek ve parti kadrolarını genişletmek amacıyla belediyeler ve milletvekilleriyle parti bünyesine katılmaları için görüşmeleri sürdürüyor.

AK Parti 23. yıl dönümü programı hakkında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin en uzun süre iktidarda kalan partisi olduğunu vurguladı.

Hangi belediyeler AK Parti'ye geçecek isimler kimler olacak

Hamza Dağ, 15 belediye başkanının AK Parti bünyesine katılacağını belirterek iki milletvekilinin de katılacak isimler arasında olacağını belirtti. Görüşmelerin devam ettiğini belirterek yeni katılımcıların da olabileceğini ifade etti.

AK Parti ailesini büyütmeye devam edeceklerini söyleyen Dağ, 15 veya daha fazla ilçe ve belde belediye başkanı noktasında katılım olduğunu belirtti.

HANGİ BELEDİYELER AK PARTİ’YE GEÇECEK?

AK Parti’ye katılacak isimler arasında Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İYİ Parti’den istifa eden İstanbul milletvekilleri Ersagun Yücel ve Seyithan İzsiz’in  AK Parti’ye katılmasının kesin gözüyle bakıldığı, İYİ Parti’den ayrılan bir diğer milletvekili Bilal Bilici’nin yüzde 50 ihtimalle geçeceğinin konuşulduğunu ifade ediyor.

Yeniden Refah Kasım Gülpınar AK Parti'ye mi geçiyor?

Gelecek Partisi içinde konuşulan isimler arasında Selim Temurci, Nedim Yamalı ve İsa Mesih Şahin isimleri geçmişti. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Nedim Yamalı, AK Parti’ye görüşmelerin devam ettiğini bir geçiş olacaksa Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte olacağını açıklamıştı.

İlgili Haberler

Bunun dışında Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar’ın ikna edilmeye çalışıldığı ancak başarılı olunamadığı biliniyor.

Yeniden Refah Partisi'nden kimler AK Parti'ye geçecek? Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar AK Parti'ye mi geçecek?

YENİDEN REFAH’TAN AK PARTİ’YE GEÇECEK BELEDİYELER

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar’ın AK Parti’ye geri dönmesi için görüşmelerin olduğu hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen “Pariye dön” mesajını geri çevirdiği biliniyor.

Habertürk’e konuşan Kasım Gülpınar, seçim süreci ve sonrasında da Cumhurbaşkanı’na olan sevgisinin ifade ettiğini belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı AK Parti’den ayrı tuttuğunu ifade etti. AK Parti’den kırgın ayrıldığını belirterek, uzun yıllar siyaset yaptığı AK Parti’ye katılması konusunda temasların olduğunu belirtti.

Gülpınar, halka rağmen siyasetin olmayacağını ifade ettiğini belirterek halkımız bizi nerede görmek isterse orada oluruz sözleriyle AK Parti’ye geçeceği iddialarına cevap verdi.

AK PARTİ’YE GEÇECEK BELEDİYE BAŞKANLARI BELLİ OLDU

5 bağımsız ilçe belediye başkanı olmak üzere 7 YRP ve 1’de İYİ Parti olmak üzere toplam 13 belediye başkanının AK Partiye geçmek için hazır olduğu öğrenildi.

AK Parti'ye geçen belediye başkanları belli oldu mu?

Gündem

15 belediye başkanı ve 2 milletvekili AK Parti’ye katılıyor! İsimleri bugün belli olacak” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Öykü Acar Öykü Acar

    Ak parti yıl dönümü kutlamaları nerede yapıldı

    Yanıtla
  • Akın Akın

    Belediye başkanı parti değiştirdiğinde belediye de parti değiştirir mi

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir