Kızıl Goncalar dizisinde geçen La Edri anlamı - Haber Jet

Kızıl Goncalar dizisinde geçen La Edri anlamı

Kızıl Goncalar dizisinde mürşid olan Vahit'in sık sık kullandığı La Edri yeni bölümde de gündeme geldi. Kızıl Goncalar dizisinde geçen La Edri "yazanı belli değil" anlamına geliyor. Kızıl Goncalar'da Vahit'in aradığı kitabın üstünde de La Edri yazıyor.

Her pazartesi ekrana gelen Kızıl Goncalar dizisi yeni sezonda hikayesi daha da derinleşerek devam ediyor. Cüneyd kendini unutup tekrar bulmaya çalışırken Vahit ise La Edri kitabının peşine düşüyor.

KIZIL GONCALAR LA EDRİ NE DEMEK?

NOW TV’de iki sezondur ekrana gelen Kızıl Goncalar dizisinde özellikle Cüneyd’in babası Vahit’in gelişiyle sık sık geçen La Edri kelimesinin anlamı merak ediliyor.

Dizide pek çok detay metefor halinde şiirlerin satır aralarına gizlenirken bazı yerlerde de söylenen terimlerle açık açık anlatılıyor.

Kızıl Goncalar la edri ne demek

Yazanı belli olmayan anlamına gelen La Edri hem Vahit’in adamlarına verdiği ad hem de uzun süredir aradığı kitabın kapağında yer alıyor. Arap alfabesiyle yazılmış La Edri kitabı da Cüneyd’in kendini kaybettikten sonra sığındığı kütüphaneci Lokman’ın sandığında saklı.

Aynı yazı ayrıca Meryem’in rüyasında da karşımıza çıkmıştı.

La Edri, TDVİ ansiklopedisinde yer alan bilgiye göre, “kime ait olduğu bilinmeyen nazım parçalarının altına ‘yazanı belli değil’ anlamında konulan ibare” anlamına geliyor.

İlgili Haberler

La edri Kızıl Goncalar ne demek

Arapça söyleyeni bilinmeyen, anonim anlamına geliyor. Atasözleri, deyimler, bilinmeyen mısralar ve sözlere verilen adlara denir.

Bir eserin üzerinde veya sonunda yazan “laedri” ifadesi “yazanı belli olmayan” demek oluyor.

Laedri ne demek

KIZIL GONCALAR LA EDRİ KİTABI NE ANLATIYOR?

Kızıl Goncalar’da Vahid’in aradığı kitap La Edri, Lokman’ın bulunduğu kütüphanede bir sandıkta bulunuyor. Lokman’ın sakladığı ve Vahit’in aradığı kitapta tarikatla ilgili önemli bilgiler olduğu düşünülüyor. Kitabın tarikata dair bilgiler içermesinin yanı sıra Vahit’in yukarıda iletişimde olduğu kişilere iletmek için bu kitabı aradığı düşünülüyor.

Kızıl Goncalar La Edri ne anlama geliyor

Film Dizi

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir