Harry Potter Ateş Kadehi, bazı platformlardan kaldırıldı! Kitapları da yasaklanmıştı - Haber Jet

Harry Potter Ateş Kadehi, bazı platformlardan kaldırıldı! Kitapları da yasaklanmıştı

Harry Potter 4. filmi Ateş Kadehi'nin bazı dijital platformlarda yer almaması gündeme geliyor. Harry Potter'in 4. filmi olan Ateş Kadehi'nde Hogwarts'ta yapılan üç büyücü turnuvasından Lord Voldemort'un uyanışına tanıklık ediliyor.

Harry Potter Ateş Kadehi, bazı platformlarda kaldırıldı. Seri daha önce Amerika’nın bir eyaletinde bulunan Katolik okulunda yasaklanmıştı.

HARRY POTTER 4. ATEŞ KADEHİ NEDEN KALDIRILDI?

Harry potter 4. ateş kadehi neden kaldırıldı sorusunun cevabı araştırılıyor. Bazı platformlarda ulaşılamayan Harry Potter 4. filminin nerelerde yayınlandığı da belli oldu.

Harry Potter 4. Ateş Kadehi BluTV’de yayınlanıyor.

Harry Potter 4. ateş kadehi neden kaldırıldı

HARRY POTTER SERİSİ HANGİ PLATFORMDA VAR?

Harry Potter serisinin tamamı BluTV platformunda bulunuyor.

HARRY POTTER’IN KAÇ TANE FİLMİ VAR?

7 kitaptan oluşan Harry Potter serisinin 8 filmi bulunuyor. Son kitaptan uyarlanan Ölüm Yadigarları filmi iki bölüm halinde yayınlandı.

Harry Potter 4 neden yasaklandı

HARRY POTTER ATEŞ KADEHİNDE NE OLUYOR?

Harry Potter serisinin 4. filmi Ateş Kadehi, Quidditch Dünya Kupası ile açılıyor. Weasley ailesi ile Quidditch maçlarını izlemeye giden Harry, maç sonrası ölüm yiyenleri saldırdığı kamp alanında ölüm yiyenlerin Voldemort’un destekçileri olduğunu öğreniyor.

Filmin devamında ise Hogwarts’ta düzenlenen Üç Büyücü Turnuvası, Avrupa’dan gelen iki rakip büyücü okulu işleniyor. Harry ise adını yazmadığı halde kupadan çıkan 4. isim olduğu için turnuvaya katılmak zorunda kalıyor.

Harry, Ateş Kadehi’nde  yaşıyla birlikte farkına vardığı duygularının ve Lord Voldemort’un doğuşuna tanıklık edecek.

HARRY POTTER NEDEN YASAKLANDI?

J.K Rowling’in kaleme aldığı Harry Potter serisi, içerisinde yer alan büyü tasviri nedeniyle 2019 yılında ABD’nin Tennessee eyaletine bulunan St. Edward Katolik Okulu tarafından yasaklandı.

Harry Potter Ateş Kadehinde ne oluyor?

Öğrencilerin ebeveynlerine e-posta yoluyla iletilen kararda kitapların büyüyü hem iyi hem kötü biçimde sunduğunu ancak bunun zekice bir aldatmaca olduğunu öne sürüyor.

Kitaplarda kullanılan lanetlerin ve büyülerin gerçek olduğunu ve bir insan tarafından okunduğunda şeytani ruhları çağırma riski olduğunu belirtti.

Film Dizi

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir