Disney Atatürk dizisi Amazon Prime Video'da yayınlanacak - Haber Jet

Disney Atatürk dizisi Amazon Prime Video’da yayınlanacak

Disney'in aldığı yeni kararlar sonrası yerli içeriklerini kaldırmasının ardından merakla beklenen Aras Bulut İynemli'nin oynadığı Atatürk dizisi platformda yayınlanmamıştı. Amazon Prime Video, 2 bölümden oluşan Atatürk filmi ve 6 bölüm halinde yayınlanacak Atatürk dizisinin yeni adresi oldu.

Disney Plus için hazırlanan ancak platformda yayınlanmama kararı alınan Atatürk dizisi ve Atatürk filmlerinin yeni adresi Amazon Prime Video oldu. Yerli içerik havuzunu genişletmek isteyen Prime Video, “Atatürk 1881-1919” filmlerinin ve dizilerinin yayın haklarını alarak seçkisini genişletti. 6 bölümden oluşan Disney Atatürk dizisi ve filmlerinin yayınlanma tarihi ise belli oldu.

ATATÜRK DİZİSİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Cumhuriyetin 100. yılında beyazperde de izleyiciyle buluşan Atatürk 1881-1919’un ilk filmi 9 Eylül’de ikinci filmi ise 29 Ekim’de yayınlanacak.

6 bölümden oluşan dizi versiyonu ise 10 Kasım’dan itibaren Prime Video üzerinden izlenebilecek.

Atatürk dizisi ne zaman yayınlanacak

Atatürk dizisi hangi platform

ATATÜRK DİZİSİ HANGİ PLATFORM?

2 bölümden oluşan Atatürk filmi ve  6 bölüm halinde yayınlanacak Atatürk dizisi Amazon Prime Video’da yayınlanacak.

Atatürk 1881-1919 dizisi hangi platformda yayınlanacak

İlgili Haberler

ATATÜRK DİZİSİ KAÇ BÖLÜM?

Çekimleri üç yıl süren Atatürk 1881-1919, ilk başta 6 bölümlük bir dizi olarak planlanmıştı. Ancak Disney Plus’ın yerli filmleri kütüphanesinden kaldırması ve yayınlanacak olan dizileri de iptal etmesiyle Atatürk dizisi, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında iki bölümden oluşan film şeklinde sinemalarda gösterime girdi.

Prime Video ise film olarak yayınlanan Atatürk 1881-1919 dizisini hem film formatında hem de 6 bölümden oluşan dizi formatında yayınlayacak.

İlk film 1881-1915 arasındaki dönemi, ikinci film ise 1915-1919 arasındaki olayları kapsıyor.

Atatürk dizisi Netflix ne zaman çıkacak

DİSNEY ATATÜRK DİZİSİ NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Disney Atatürk dizisini o dönem aldığı kararlar ve şirket politikaları gereği yayınlanan yerli dizileri platformdan kaldırmış ve yayınlanacak olanları ise iptal etmişti. Bu karar neticesinde iptal edilen Atatürk dizisinin kaldırılmasıyla ABD’deki Ermeni diyasporası Amerika Ulusal Ermeni Komitesi (ANCA) diziye karşı o dönemde yayınlanmaması için kampanya düzenlemiş ve dizisinin kampanyaları nedeniyle kaldırıldığına yönelik açıklama yapmıştı.

Türkiye’de geniş yankı uyandıran olay sert tepkilere neden olmuş, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Disney’in savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verdiklerini açıklamıştı.

Film Dizi

Disney Atatürk dizisi Amazon Prime Video’da yayınlanacak” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Derin Derin

    Disney Atatürk dizisini yayınlamamakla büyük müşteri kaybetti

    Yanıtla
  • Adem Adem

    Defalarca izlediğim film

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir