Yurt dışı harcının artacağı iddiasının ardından henüz net açıklama gelmedi ve tarih belli değil - Haber Jet

Yurt dışı harcının artacağı iddiasının ardından henüz net açıklama gelmedi ve tarih belli değil

TBMM'ye gelmesi beklenen vergi paketinin içinde yurt dışı çıkış harcı için zam yapılmasına dair düzenlemenin de yer alması bekleniyor. Sosyal medyada yurt dışı harç pulunun 1500 TL olacağı iddia ediliyor.

Yurt dışı çıkış harcı zammına yönelik vergi düzenlemesi beklenirken 150 TL olan harç bulunun 1500 TL’ye çıkacağı iddia ediliyor. Yurt dışı çıkış harcına zam yapılmadan önce almak isteyenler konusunda ise Gelir İdaresi Başkanlığı yaptığı açıklamada uyarıda bulundu.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI NE ZAMAN ARTACAK?

Yurt dışı çıkış harcı 2024 yılı itibarıyla 150 TL olarak uygulanmakta. Söz konusu harç zammının ne zaman yapılacağı henüz belli değil. Resmi kaynaklardan konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Yurt dışı çıkış harcı, Temmuz 2019 ile Şubat 2022 tarihleri arasında 50 TL olarak uygulanıyordu. Daha sonra Mart 2022 tarihinde zamlanarak 150 TL’ye çıkmıştı.

Yurt dışı çıkış harcı ne zaman artacak?

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI ÖNCEDEN ALINIR MI?

Harca ilişkin zam haberlerinin yayılmasının ardından Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), basına yansıyan haberler hakkında diğer vergi kanunlarında olduğu gibi yurt dışı çıkış harçlarının da değerlendirildiğini belirtti. Harcı zam gelmeden önce alınabileceği bilgisinin yayılması üzerine GİB açıklama yaptı.

“Bilindiği üzere bu harç, yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, çıkış başına maktu olarak alınmaktadır. Yurt dışına çıkış harcının, yurt dışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan tutarlar üzerinden ödenmesi gerekir. Dolayısıyla çıkan haberler nedeniyle bugünden harç pulu satın almak veya diğer yollarla harcı ödemek, çıkış tarihinde geçerli tutarın ödenmeyeceği anlamına gelmez.”

Bu açıklamaya göre yurt dışı çıkış harcı önceden alınamıyor.

Yurt dışı çıkış harcı önceden alınır mı, ne kadar?

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI 1500 TL OLACAK MI?

Gelir İdaresi Başkanlığı yaptığı açıklamada “Vergi kanunlarında olduğu gibi yurt dışına çıkış harçları da etkililik ve verimlilik yönüyle sürekli değerlendirilmeye tabi tutulmaktadır.” dedi. Açıklamay göre yurt dışı çıkış harcının zamlanmasının gündemde yer aldığı öğrenildi ancak miktarın 1500 TL olup olmayacağı henüz belli değil. Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

EkonomiGündem

Yurt dışı harcının artacağı iddiasının ardından henüz net açıklama gelmedi ve tarih belli değil” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Osman Osman

    Zam gelmeden toplu harç pulu alayım diyordum sanırım onu da yapamıyoruz

    Yanıtla
  • Kadir Kadir

    Harç pulu zammı gelecekse gelsin artık da insanlar bilsin ya bi 1500 deniyor bi 3000 deniyor alıştık artık zamma

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir